Skip to content

Tissueblues

Redactie
14 maart 2015 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertDe liefde, een ontastbaar goed. Soms tweezijdig, soms onbeantwoord. De één ontvangt dagelijks een dosis relationele liefde, terwijl de ander zijn eenzame solocarrière voort blijft zetten. Deze twee verschillende perspectieven staan mijlenver van elkaar af. Sommigen weten niet beter dan wakker te worden met iemands hoofd op zijn/haar borst, anderen zijn inmiddels gewend ’s morgens op te staan met een hard zakdoekje vastgeplakt aan hun buik.

Terwijl laatstgenoemden vol trots hun vrijgezellige leven aan omstanders mededelen, verlangen zij ondertussen heimelijk naar een rechterhand zonder blaren. Het prehistorische verlangen om bemind te worden, kan simpelweg niet genegeerd worden.

Echter gloort er hoop voor verstokte vrijgezellen in de toenemende digitale liefdesbranche. Waar tien jaar geleden nog alle moed en promillage verzameld moest worden, is hedendaags een fysieke ontmoeting geen vereiste meer. Met behulp van allerhande apps en chats kan een potentiële liefdespartner bereikt worden. Zelfs inclusief trainingsbroek, krat bier en zak chips lukt het sommige jagers nog om doel te treffen. Door middel van romantische berichtjes, overvloedige x’jes en blozende emoticons wordt menig vrouw het hof gemaakt.

Veel applicaties behouden zich tot een oppervlakkige fysieke keuring, waarna beide partijen overeenstemming dienen te bereiken op basis van elkaars fysieke behoeften. Deze apps, zéér populair onder de alleenstaande doelgroep, bieden een ideale uitweg voor de dagelijkse hand-oog coördinatieoefeningen van deze groep. Gelijkgestemden vinden elkaar dan ook via deze digitale plaats van vraag en aanbod. De tegenwoordige liefdes ontstaan niet langer in bioscopen, cafés of restaurant, maar op de toetsenborden van ieders persoonlijke schermpje. Een ergonomische ontwikkeling die een steeds grotere groep aan zich bindt.

Toch leidt dit ook tot een toenemende generatiekloof: de onderontwikkelde fabeltjeskrantgeneratie mist de affiniteit met Iphones en Samsungs. Dit resulteert in vreselijk ouderwetse avances, zoals bijvoorbeeld liefdesbrieven. Een handgeschreven brief over rozen, viooltjes en gevoelens kan gewoonweg niet meer. Hartstikke achterhaald.

Deze oudere lichting gewillige daters probeert in te haken op het moordende combinatietempo van de nieuwe generatie. Met het grootste gemak komt de Facebookgeneratie in contact met elkaar, de eenzame oudjes verslinden daarentegen alleen pagina’s van de Vijftig -Tinten-Grijs-triologie. Zij blijven achter in schaduw der leegte.
Degenen die nog vasthouden aan het conservatieve openingszinconcept in een kroeg, zijn daarom tegenwoordig verzekerd dat de avond zal eindigen met een kortstondige solosessie achter de computer. De tijd is veranderd.

Het zou een adequater streven zijn als deze tijd achter de laptop optimaal benut zou worden. Bijvoorbeeld door te googelen waar de zakdoekjes deze week in de aanbieding zijn.

Advertentie

2 Reacties

  1. nauw nauw volgens mij kom jij van dat heel veel te kort.
    ben zelf vrij gezel maar ik komecht geen liefde te kort op geen een vlak
    SUCSES!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie