Skip to content

Een echte vent

Redactie
7 maart 2015 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertMannen, ooit waren ze heer en meester in de grot. Hun wil geschiedde en wel meteen. Iedere vorm van betuttelende tegenspraak van hun vrouwelijke wederhelft werd met een adequate frons en grom van tafel geveegd. De tijden veranderde echter. De man heeft gaandeweg aan autoriteit ingeleverd. Gedurende de evolutie werd de man steeds meer naar de achtergrond verdrongen. De tijd van berenvellen en speren was opeens definitief vergeten, zo leek het. De man, die lang het toonbeeld was geweest van robuuste strijdlustige krijgers, was zijn onherroepelijke metamorfose ondergaan. Een schuchter pantoffeldiertje bleef over.

Hij verkeerde lang in deze rampzalige toestand van onmacht. Zijn wil was niet langer wet. Slechts op spaarzame momenten werd het mannelijke instinct nog geopenbaard. Alleen op sporadische momenten lukte het de gemiddelde man om luidkeels te boeren tijdens het wekelijkse Champions League-duel. Deze korte oplevingen van het mannelijke geslacht werden dan vervolgens vrijwel onmiddellijk beteugeld door diens vrouwelijke levenspartner. De man liet zich dirigeren door zijn vrouw, die op haar beurt door het universele machtsmiddel van fysieke onthouding een grote invloed had op het mannelijke bestaan. Het prototype man veranderde in een onderdanige dienaar met stropdas.

Maar er gloort hoop. De tijd van de vrouwelijke hoogconjunctuur lijkt ten einde. Het edele mannelijke geslacht verplaatst zich wederom naar de bovenste plekken in de gezinshiërarchie. De knikkende menselijke labrador staat op uit zijn mand en oefent weer gezag uit. De man leeft weer op.

Deze metamorfose vloeit voort uit meerdere maatschappelijke verschijnselen. De baard bepaalt bijvoorbeeld weer grotendeels het mannelijk vooraanzicht. Een soort maatschappelijke competitie van baardlengte speelt zich rondom veel kinnen af. Zonder bakkebaard, sik of snor ben je je piemel gewoonweg niet meer waard. 
Ook de authentieke mannelijke ambachten leven weer op. Boeren worden bijvoorbeeld mede door de Boer-Zoekt-Vrouw-hype weer getypeerd als rauwe grassprietkauwers die hordes behoeftige vrouwen achter hun tractor aan krijgen. Ook het eeuwenoude kappersvak wordt weer als vanouds uitgeoefend door echte barbiers. Wanneer er geknipt en geschoren dient te worden begeeft men zich naar de dichtstbijzijnde man met schaar.

Het mannelijke geslacht is weer op zijn retour. Schuchtere en zindelijke aanrechtfiguren worden hedendaags weer vervangen door de oerman. Borsthaar en berenvellen beginnen de man weer te onderscheiden. Dit leidt ook tot de nodige aanspraak, de wederopstand van de mannen kent louter aanhangers. Deze sympathisanten dienen dit berenvel wel grondig uit te laten wassen door hun vrouw.

Advertentie

1 Reactie

  1. als een vrouw geen k#t had.dan had een man geen vrouw nodig
    want poetsen en koken kunnen wij goed zelf


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie