Skip to content

Winterwandelingen in De Groote Peel

Glendi
15 januari 2015 | 8:11

Advertentie

Winterwandeling in De Groote Peel OspelOok in de winter kun je heerlijk wandelen in De Groote Peel. Op zondag 25 januari worden er vanuit Buitencentrum De Pelen twee thema-excursies georganiseerd:

Buitencentrum De Pelen

Peel Ontdektocht Winterpret
Tijdens deze actieve gezinstocht mag je je neus overal insteken want je gaat, als een echte Sherlock Holmes, speuren naar sporen van dieren in de natuur. Die zijn er veel meer dan je zo op het eerste gezicht denkt. Een Peelgids van Staatsbosbeheer speurt mee en laat je zien waar je op moet letten. Als je de verschillende sporen kunt herkennen weet je welke dieren er in de Peel voorkomen. Zo ontdek je van alles over het leven van deze dieren én kom je er achter welke dieren in de winter slapen. Na afloop ga je in het Buitencentrum een uilenbal uitpluizen. Tijdens dit forensisch onderzoek ontdek je wat uilen op hun menu hebben staan. Deelname aan de Peel Ontdektocht Winterpret kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind (incl. een braakbal pluizen en een pluisdiploma voor de kinderen!). De Peel Ontdektocht Winterpret start om 11.00 uur.

Snertwandeling
Je wandelt over Peelbanen en knuppelbruggen en ontdekt meer over het gebied en zijn ‘bewoners’. Maar ook over de tijdelijke gasten, onder andere de talrijke ganzen die elke winter in de Peel verblijven. Het is elke keer weer fantastisch om een groep ganzen luid gakkend te zien en horen overvliegen. Onderweg wordt een peelneutje geschonken en na afloop van de wandeling kun je weer lekker warm worden met een geurige kop soep bij de vuurkorf. Deelname aan de Snertwandeling kost 10 euro voor volwassenen en 7,50 euro per kind (incl. peelneut -voor de volwassenen- en na afloop een kop soep bij de vuurkorf). De Snertwandeling start om 14.00 uur.

De winterwandelingen zijn inspirerend, actief en geschikt voor alle leeftijden. Buitencentrum De Pelen, het start- en eindpunt van de excursies, ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel. Voor of na de excursie kun je hier heerlijk struinen door de uitgebreide winkel met natuurboeken, streekproducten en souvenirs en genieten van een hapje en drankje in het restaurant.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie