Skip to content

Voorgenomen

Redactie
3 januari 2015 | 17:16

Advertentie

Ruben Weekers NederweertSporten, stoppen met roken en minder drinken. Voorgaande drie voornemens zullen eenieder bekend in de oren klinken. Zelden breekt er een nieuw jaar aan waarin iemand zich voorneemt niets te veranderen en consequent op oude voet doorgaat. Altijd is er behoefte aan verbetering. Nooit zal er op de laatste datum van de kalender klinken: ’Ik ga het precies hetzelfde doen als afgelopen jaar.’

Terwijl dat juist een mooie insteek zou zijn voor het begin van het nieuwe jaar. Als de vuurpijlen knallend de lucht ingaan, zou iedereen zichzelf herinneren aan de hoogtepunten uit het afgelopen jaar. Stapavonden waarbij het promillage tot historische hoogtes reikte, culinaire frietpanmaaltijden en het opzeggen van je sportschoolabonnement; allemaal voorbeelden van de schaarse gelukzalige momenten in dat jaar. In navolging van de ontelbare gelukkig-nieuwjaarwensen mag er dan ook best besloten worden om er ook daadwerkelijk een gelukkig jaar van te maken. Geluk zit nou eenmaal niet in gezond eten en minder drank.

Het is makkelijk te voorspellen dat door een gebrek aan motivatie de goede voornemens wederom ongeveer 4 dagen zullen duren. Oorzaak hiervan is dat diezelfde voornemens besloten worden onder het genot van een peukie in de rechterhand en flink glas bier in de linker. Moeilijke beslissingen worden genomen tijdens momenten van luxe en genot. Waarom dan juist die geliefde luxemiddeltjes afgezworen dienen te worden, is vrij onlogisch.

Daarom: zuip, vreet en rook tot je niet meer kan. Ga geen zak chips uit de weg, maak je frituurpan tot je grote vriend en verklaar die prachtige barman de liefde; ten slotte zijn zij degenen die het grote geluk verschaffen. Gelukkig Nieuwjaar!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie