Skip to content

Het ovale witte pilletje en het belang van een medicatieoverzicht

Redactie
21 oktober 2014 | 16:30

Advertentie

Medicijnen-column-AlphegaDe meeste mensen hebben tal van persoonlijke gegevens paraat. Adres, telefoonnummer, bankrekeningnummer en pincodes… Dit is vaak anders als het gaat om medicijngegevens. Welke medicijnen, in welke sterkte, gebruikt u eigenlijk? En wat is de naam ook alweer van dat ovale, witte pilletje dat u ’s ochtends altijd bij het ontbijt inneemt?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin medicijngegevens van groot belang kunnen zijn. Denk bij voorbeeld eens aan vergeten medicijnen op vakantie,of een weekendje weg, of een plotselinge (spoed) opname in het ziekenhuis! Vaak is het dan lastig om duidelijk aan te geven welke medicijnen u dagelijks gebruikt. De moeilijke namen van sommige medicamenten helpen hier ook niet aan mee.

Het hebben van een actueel medicatieoverzicht is ook gemakkelijk wanneer u bij een huisarts of specialist op controle gaat. In sommige gevallen is de cardioloog niet op de hoogte van de medicijnen die een longarts (misschien wel uit een ander ziekenhuis) heeft voorgeschreven. Het is dan heel erg gemakkelijk als u een medicatieoverzicht kunt laten zien!

U kunt bij Alphega apotheek Nederweert altijd een actueel medicatieoverzicht opvragen. Graag kijken we samen met u of het overzicht nog klopt, en indien nodig passen we het voor u aan. Op deze manier kunt u altijd over een actueel overzicht beschikken.

Daarnaast wordt er door de overheid gewerkt aan een regionaal netwerk om op elektronische wijze medische gegevens te kunnen delen onder zorgverleners. Uiteraard mogen deze gegevens alleen gedeeld en ingezien worden met uw toestemming. Dit kan met een toestemmingsformulier of online geregeld worden. Wellicht is dit ook iets voor u?
Samen kunnen we ervoor zorgen dat het ovale witte pilletje de juiste naam krijgt, daar kunt u van op aan!

Tot de volgende keer!

Jack NausJack JF Naus, apotheker Alphega apotheek Nederweert
Kerkstraat 42, 6031 CH Nederweert
T. 0495-632696,
E. info@apotheeknederweert.nl,
W. www.apotheeknederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie