Skip to content

Ruben Weekers: De omschakeling

Redactie
30 augustus 2014 | 10:00

Advertentie

Ruben_WeekersNa een overwegend zonnige twee maanden is voor veel mensen de tijd aangebroken om aan de slag te gaan. De comfortabele tuinstoel wordt daarbij ingeruild voor de ergonomische kantoorstoel, de zwemkleding voor een lange broek en het zonnige strand voor een kantoor. Iedereen glijdt weer geruisloos in het oude vertrouwde werk of schoolstramien. Waar sommigen weemoedig afscheid nemen van hun druk bezochte tuin, stappen anderen  met frisse blik de werkvloer weer op. De jaarlijkse omschakeling kost de één wat meer moeite dan de ander.

Vooral het naderende vooruitzicht van de 9 tot 5 indeling treft sommige ex-vakantiegangers zwaar. Het vooruitzicht om weer dagenlang aan de slag te moeten is nu eenmaal niet hetzelfde als onbezorgd te kunnen genieten in de Spaanse zon. Van deze geliefde Spaanse zon moet ook rigoureus afscheid worden genomen. Lange zomerse dagen maken langzaamaan plaats voor koude barre dagen. De koude gure wind doet zijn intrede en brengt automatische de nodige regen met zich mee. Dikke regendruppels wassen het zongebruinde kleurtje weer van ieders armen en benen af.

Terwijl veel mensen zichzelf weer kniezend naar hun werk/school verplaatsen, blijven er toch een paar lichtpuntjes te zien. Deze zorgen dan ook voor de nodige hoop en laten de energie weer enigszins opleven. Deze kleine opklaringen bieden dan ook het nodige positieve perspectief wat de mensen nodig hebben: over 4 maanden is het alweer Nieuwjaar, dit weekeinde is het Kermis en volgende week staat er goed weer op het programma. Bij nader inzien weinig reden tot klagen dus, het wordt er alleen maar beter op.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie