Skip to content

Solliciteren: Uiterlijk is WEL belangrijk

Glendi
30 juli 2014 | 9:48

Advertentie

Angelique-CarisV2Hoe graag ik het ook zou willen ontkennen, wij mensen hebben binnen enkele seconden ons oordeel klaar over de persoon die tegenover ons zit.  Het is niet voor niets dat uit onderzoek blijkt dat de selecteur bij een sollicitatiegesprek binnen de eerste paar minuten (on)bewust al heeft besloten of je doorgaat naar de volgende ronde. Los van je kennis en vaardigheden blijft het uiterlijk dus wel belangrijk.

Kies de juiste outfit

Je kunt zelf je looks niet bepalen, deze heeft moeder natuur je gegeven. Los daarvan heb je wel invloed op hoe je je kleedt en het verzorgd overkomen. Je zou moeder natuur dus wel een handje kunnen helpen. Zorg ervoor dat je bewust kiest voor de juiste outfit voor de functie. Daarvoor zou je je kunnen verdiepen in de organisatie en de kledingstijl die past bij de vacature. Ook kun je bewust leren kijken naar je eigen lichaamshouding. Een rechte houding, straalt meer zelfverzekerdheid uit dan voorover hangende schouders. Ook je houding gedurende het gesprek laat zien of je geïnteresseerd bent of niet.

Tips: Gratis advies en kleding  “Dress for Succes”

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

7 Reacties

  1. Moet je wel uitgenodigd worden voor een gesprek. Ik solliciteer me suf, maar krijg meteen een afwijzing. Ik pas niet in het profiel. Ik ben 54, maar niemand is eerlijk en zegt dat ik te oud ben. Want dat is natuurlijk de reden. Net of de jeugd het allemaal zo goed kan, ( sorry jeugd). Maar ze hebben het liefst iemand van 18 met 10 jaar ervaring. Belachelijk

  2. Dit zal danielle ook wel belachelijk vinden.
    Weet wat zielig is wat mevr Caris vaak schrijft onzin eerste klas.

  3. Jammer dat mensen meteen in de negativiteit schieten. Probeer iets te doen met de tips die er gegeven worden, want klaarblijkelijk werkt de huidige aanpak niet. Momenteel zijn er veel mensen op zoek naar een baan en moet je zorgen dat je er op een of andere manier uitspringt. Laat je eens op een andere manier zien. Loop bijvoorbeeld spontaan naar binnen bij een potentiële werkgever. Men mag geen afwijzing doen op basis van te jong/ te oud. Dat is namelijk leeftijdsdiscriminatie. Geloof me, er worden nog genoeg mensen aangenomen van 50 jaar of ouder. Ga uit van je eigen kracht en laat dat niet van een ander afhangen!
    Ook jonge mensen hebben moeite bij het zoeken van een baan, want zij hebben namelijk geen ‘ minimaal 5 jaar werkervaring’ . Succes!

  4. Moeten er wel banen zijn , zal nog jaren duren alvorens de rust op de arbeidsmarkt is terug gekeerd.

  5. Is zeker discriminatie, tipgever B , maar het gebeurt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie