Skip to content

Derde druk boek Nel

Redactie
29 juli 2014 | 10:07

Advertentie

Derde druk Nel Ruim anderhalf jaar na het uitkomen van het boek Nel én een tweede druk is er nog steeds vraag naar het boek. Dat is de reden dat er nu een derde druk is verschenen. Nel is het verhaal van Nel Scheffers uit Nederweert, die in 2009 overlijdt aan kanker. Ze is dan 46 jaar. Het boek Nel is geschreven door echtgenoot Marcel Tinnemans. Voor diegenen die met een ernstige ziekte te maken hebben, of gehad hebben, is het verhaal herkenbaar en biedt het mogelijk steun.

Goed doel
In september 2012 wordt het eerste exemplaar van het boek Nel door schrijver Marcel Tinnemans (1969 Kelpen-Oler), overhandigd aan de moeder van Nel, Annie Scheffers. De eerste druk bestond uit 400 stuks en was binnen enkele weken uitverkocht. Ook de verkoop van de tweede druk, 300 stuks, ging snel. De opbrengst van het boek was bestemd voor KWF Kankerbestrijding. In januari 2013 kan een bedrag van €6000,- aan KWF Kankerbestrijding worden gedoneerd.

Wie is Nel
Nel Scheffers staat midden in het leven als in april 2009 bij haar kanker wordt ontdekt. Acht maanden later, vijf chemokuren, 45 bestralingen en ontelbare medicijnen ten spijt, sterft ze. Het boek geeft een kijk in de ziel van de schrijver en de strijd die hij en zijn vrouw plotseling moeten voeren. In dagboekstijl, mijmeringen en gedachtekronkels beschrijft Tinnemans het proces van onzekerheid, angst, hoop, liefde en de dood op een indringende en soms confronterende manier.

Gewijzigde opmaak
Bij de derde druk is een aantal foto’s toegevoegd. Ten behoeve van het leesgemak is het lettertype vergroot. De eventuele opbrengst is opnieuw bestemd voor een goed doel dat later bekend wordt gemaakt. Het boek Nel is te koop bij de filialen van Bruna in Nederweert en Weert en Primera Plantinga in Heythuysen. De kosten bedragen € 15,-.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30

Advertentie