Skip to content

Praktisch verkeersexamen voor basisschoolleerlingen Nederweert

Redactie
15 mei 2014 | 11:09

Advertentie

Verkeersexamen basisscholen gemeente NederweertVandaag is het een spannende dag voor alle kinderen uit groep 7 van de basisscholen in Nederweert. Gekleed in een fel oranje hesje fietsen ze vandaag door de gemeente om te laten zien dat ze uitmuntende verkeersdeelnemers zijn.

Praktisch verkeersexamen voor basisschoolleerlingen

De kinderen hebben eerder al een theorie verkeersexamen gedaan. Allereerst wordt hun fiets gecontroleerd en moeten ze een kleine fietsproef doen met slalom, bochten maken en remproef. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland vonden het opvallend dat er steeds meer kinderen een fiets met een mandje of krat voorop hebben. Hierdoor is het zicht op het voorwiel minder en hebben ze meer moeite met het slalom parcours.

Na de proef begonnen de kinderen aan hun Praktisch Verkeersexamen door de straten Nederweert. Bij het St. Rochusplein op Budschop begon de route. Van daaruit fietsen ze over Brug 15, Aan Veertien, Schoolstraat, Kerkstraat, Loverstraat en de Brugstraat. Daarna weer over Brug 15 en direct rechtsaf het Steer op. Via de sluis over Hulsen naar Nederweert Eind en dan terug naar Budschop via de rotonde met de N275, Smisserstraat en Mereveldstraat.

De leerlingen van basisschool de Tweesprong uit Nederweert Eind zijn vanmorgen als eerste gestart omdat ze dit jaar tijdelijk in Weert naar school gaan. Daarna was het de beurt aan de leerlingen van basisschool Budschop, basisschool de Schrank uit Ospel en basisschool De Zonnehof uit Leveroy. Vanmiddag mogen de kinderen van de basisscholen uit Nederweert hun vaardigheden laten zien.

In totaal doen 163 kinderen vandaag hun verkeersexamen. Zo’n 40 ouders en controleurs zitten naast de route om de kinderen te beoordelen.

Advertentie

2 Reacties

  1. Als controlerende ouder aanwezig geweest. Rijkswaterstaat en Gemeente hebben een gevaarlijke situatie gecreëerd met de kruising Brugske en brugstraat met de stoplichten. 2 uur daar gezeten. Het is gewoon wachten op een volgend slachtoffer. Is het niet bij de fietsers dan wel bij de voetgangers. Overigens is daar geen oversteek gemaakt voor voetgangers. Hier is naar mijn mening gewerkt vanachter een bureau bij het ontwerp
    WAARDELOOS en LEVENSGEVAARLIJK. VVN gaat verantwoordelijke wethouder hierop wijzen.

  2. Helemaal eens met bovenstaand verhaal . Wil er even op wijzen dat dit het kruispunt Brugstraat met aan Vijftien betreft. Beter Bekend als de situatie bij brug 15 in Nederweert.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie