Skip to content

Angst voor de Tandarts?

Redactie
7 mei 2014 | 12:00

Advertentie

schrik voor tandartsVelen van ons hebben helaas ervaren dat je bij de tandarts in de stoel machteloos bent, niet gehoord wordt, niet weet wat er in jouw mond gebeurt of erger: “pijnlijke behandelingen moet ondergaan”. Wanneer je daarbij bedenkt dat velen de nodige trauma’s hebben opgelopen (schooltandarts, pijnlijke behandeling, e.d.) is het niet vreemd dat zoveel mensen angstig zijn voor een tandheelkundige behandeling.

Angst voor de Tandarts?

Stichting “Omgaan met Angst” organiseert op woensdag 14 mei 2014 in het wijkgebouw Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, Weert een informatieavond over Angst voor de tandarts. De avond duurt van 19.30uur tot 21.30uur en is gratis toegankelijk.

Tandartsangst is een wijd verbreid en diepgeworteld fenomeen. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. Zo’n 12% van de bevolking moet zelfs als zeer tot extreem angstig worden beschouwd en 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan en hun gebit verwaarlozen. Ze durven niet voor hun angst uit te komen, kunnen er niet met anderen over praten. Ze schamen zich. Iedere ochtend worden ze weer pijnlijk geconfronteerd met hun probleem zodra ze in de spiegel kijken.

 De grote vraag is: WIL JE ANGSTIG BLIJVEN?

Tandarts R. Reinders en angstcoach Carola Broers van de Alexiakliniek te Weert, zullen deze avond vertellen over de angst voor en bij de tandarts en de wijze waarop men angstige patiënten toch goed kan behandelen.

Voor meer informatie: www.omgaanmetangst.nl / info@omgaanmetangst.nl tel. 043-3685413 (dhr. Ahsmann)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie