Skip to content

Nederweert veiligste gemeente van Limburg

Redactie
12 april 2014 | 16:00

Advertentie

misdaad 2013Nederweert scoort goed de laatste maanden. In maart kreeg de gemeente Nederweert een pluim voor de financiële positie en was in 2013 ook nog eens de best betalende gemeente van Nederland. Nu weer scoort Nederweert goed op het gebied van veiligheid. Nederweert is de veiligste gemeente van Limburg volgens het AD.

Nederweert veiligste gemeente van Limburg

Nederweert eindigt op plaats 317 en is daarmee de veiligste gemeente van Limburg in het overzicht dat de researchafdeling van het Algemeen Dagblad jaarlijks maakt. Weert staat er met plaats 44 minder goed voor. Amsterdam is opnieuw de onveiligste gemeente in de jaarlijkse AD Misdaadmeter. In de hoofdstad stegen veel delicten tegen de landelijke trend in. Zo nam het aantal woninginbraken in Amsterdam met tien procent toe. Het Friese Littenseradiel is de meest veilige gemeente.

De ranglijst wordt samengesteld aan de hand van het aantal woninginbraken, diefstallen van een auto/motor, bedreigingen, mishandelingen, straatroven, overvallen, vernielingen, diefstallen uit garage/schuur, diefstallen uit een auto en zakkenrollen. Het aantal delicten wordt afgezet naar inwoneraantal van een gemeente én er is gekeken naar de impact van de delicten op de slachtoffers. Hoe groter de impact, hoe zwaarder een delict meetelt in de score. Zodoende telt woninginbraak zwaarder mee dan inbraak in een auto. Een mishandeling telt weer zwaarder mee dan vernieling.

Advertentie

1 Reactie

  1. De crititici t.o.v. de gemeente-bestuurders staan steeds meer met hun bek vol tanden. Nu weer veiligste gemeente van Nederweert, minste gemeentelijke belasting en 1 van de weinige gemeenten met schulden.
    Chapeau voor de B&W


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie