Skip to content

Nederweert staat er financieel goed voor

Redactie
12 maart 2014 | 15:02

Advertentie

Doing the administrationEen onderzoek van Elsevier en Deloitte geeft inzicht in de financiële prestaties van gemeenten in de afgelopen jaren, maar ook in de ruimte voor nieuw beleid.

Nederweert staat er financieel goed voor

Negen gemeenten, waaronder Nederweert, staan er zeer goed voor. Asten, Beesel, Ermelo, Huizen, Leusden, Maasgouw, Nederweert, Putten en Scherpenzeel hebben geen schuld, veel reserve en lage lasten.

Gemeenten met een gezonde financiële positie hebben hun geld de afgelopen jaren blijkbaar zorgvuldig besteed. Sommige gemeenten zijn zo rijk dat het de vraag is of zij misschien niet wat kunnen teruggeven aan de inwoners. Bijvoorbeeld in de vorm van belastingverlaging of het uitvoeren van projecten die al lang op de plank liggen.

Kijk hier voor het volledige onderzoek van Elsevier en Deloitte.

Advertentie

9 Reacties

  1. Dat klinkt goed! Kunnen we meteen de hondenbelasting afschaffen.. Een grote melkkoe heb ik onlangs ergens gelezen!

  2. Ben ik helemaal met je eens Eric, krijgen we eens wat terug. Vooral nu er opruim plicht is, is die heffing nergens meer goed voor. Gewoon belachelijk

  3. Nu nog met zijn allen, die het aangaat de hondenpoep netjes opruimen.

  4. Waarom hondenbelasting afschaffen? Waarom niet iets bedenken wat voor iedereen gunstig is. Persoonlijk zou ik zeggen dat die hondenbelasting zelfs nog hoger mag ivm overlast .

  5. Tja, Joris, er zijn ook mensen die de hondenpoep wel opruimen. Kan wel zien dat jij geen dierenvriend bent. Het zwerfvuil wat overal in de struiken ligt, is net zo erg. Of moeten de hondenbezitters daar ook al voor betalen.
    Discriminatie is het,

  6. Super gedaan Gemeente Nederweert,ga het geld nu niet uitgeven aan dingen waar (bijna) niemand op zit te wachten,maak voor de honden eens een heel groot veld of bosgebied omheind en met vijver waar ze heerlijk los kunnen lopen en spelen. En denk eens aan de winkeliers in de kerk/brugstraat ,maak het hun nou eens niet zo moeilijk om te ondernemen,trek die rare ideetjes eens in over eenrichtings verkeer en geen parkeerplaatsen in de Kerkstraat.pas op! Straks is Nederweert een spookdorp in plaatst van een levendige gemeente.

  7. Om te beginnen hondenbelasting in het buitengebied afschaffen.
    Geen uitlaatstroken die hier onderhouden moeten worden, geen overlast voor andere mensen.
    En in de misdaadcijfers die pas uit zijn gekomen is duidelijk geworden dat in Nederweert de inbraken in schuren hoger is dan landelijk. Dan is een waakhond wel fijn.

  8. Hey vrouwke, in het dorp zijn ook geen uitlaatstroken meer, die onderhouden moeten worden. Overal is opruim plicht. Dus niet alleen hondenbelasting afschaffen in het buitengebied, zou niet eerlijk zijn. Gewoon helemaal afschaffen, de burgers een plezier doen.

  9. Als er inderdaad voor de mensen in het dorp ook geen extra voorzieningen meer zijn dan is het inderdaad het eerlijkste het helemaal af te schaffen.
    Daar heb je helemaal gelijk in.
    Waarom moet een hondenbezitter dan meer betalen dan elke andere burger? Niet eerlijk.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie