Skip to content

Sies: Oos schoeën Ni-jwieërt

Redactie
10 april 2014 | 20:01

Advertentie

SiesGisteren liep ik weer eens door ons mooie dorp en heb ik genoten van een terrasje op het horecaplein. Maar wat Sies treurig stemt is de leegstand in ons mooie dorp, ondanks dat de ondernemers hun best doen en de gemeente er een mooi geheel van wil maken, zie ik toch de troosteloze, ondernemersloze lege winkels staan en denk ik bij mijzelf jammer, jammer; ‘t haaj zoeë schoeën kunne zeen.

Natuurlijk heeft de crisis ook hier in Nederweert toegeslagen, ondanks de vele agrarische bedrijven en nevenactiviteiten, maar dat kan toch niet de reden zijn voor al die leegstand. Zijn het dan toch de internetwinkels? Nee, dat ook niet want in Weert pakken deze ondernemers onder de naam “powervrouwen” het stokje op en gaan ze in een leegstaand pand zitten en maken ze er een hele happening van. Dat kan in Nederweert toch ook vraag ik me dan af. Maar tja nu hoorde ik dat er nog meer bijgebouwd gaat worden, daar bij dat pand van Wijen, is dat nou wel zo’n goed idee? Natuurlijk begrijp ik ook dat de supermarkten zoals Linders en Emté een mooi nieuw pand willen om de concurrentie met de (alweer een tijdje geleden) verbouwde Jumbo, maar dat alleen mag toch geen reden te zijn om een heel nieuwe passage te bouwen?

De mensen bij de gemeente zullen het allemaal best weten en projectontwikkelaars investeren natuurlijk niet zomaar, maar toch. Ik weet het allemaal niet. Ik ben misschien van de oude stempel van eerst sparen dan uitgeven, eerst klanten dan investeren etc. Maar of dat nou zo verkeerd is?

Het moraal van het verhaal  is dat Sies zich zorgen maakt, zorgen over ons mooie Nederweert, zorgen over al die lege winkels en vooral zorgen over welke kant het opgaat. Een glazen bol hebben we allemaal niet en misschien is het wel een goede keus om bij Wijen iets moois te maken, maar appartementen hebben we genoeg, winkels om te huren ook en de action wilde zo ook al komen. Dus zouden we met zijn allen niet gewoon kunnen zeggen we knappen het allemaal mooi op, laten de action toch komen en we blijven mooi door “klein” te blijven.

sies handtekening

Advertentie

10 Reacties

  1. Ook ik maak me zorgen, Sies. Laat Nederweert een dorp blijven, en het niet proberen te veranderen in een stad. Ik ben ook van de oude stempel, en groot gebracht in mien durp. Dus laat dit durp een mooi dorp blijven.

  2. Prima artikel van Sies . Bouwen voor leegstand, het centrum( Brugstraat-Kerkstraat) bloeit dood, veel lege winkels, nog meer leegstaande appartementen.
    De detailhandel zal de komende 10 jaar in Nederland met 30-50 % aan vierkante meters inleveren, echter in Nederweert komt er winkeloppervlakte bij !
    Oplettende ondernemers van Nederweert, probeer snel een pand in het ” nieuwe centrum ” te bemachtigen,
    hier komen heel veel nieuwe parkeerplaatsen en WEL tweerichtingsverkeer. Grijp deze kans ……….

  3. Tja wat moet je hier op zeggen.
    wethouders die denken dat nederweert een stad is?
    Luisteren naar naar de burgers ,is niet voor ze weg gelegd.
    Laat staan dat ze de moeite nemen om terug te communiceren.
    Ooit was ik trots om een nederweerternaar te zijn , tegenwoordig heb ik zoiets van het maakt iet uit waar men woont.
    Maar ja het grote geld , en eigen carrière is belangrijker dan de burger.
    net als in den haag.

  4. Nog meer parkeerplaatsen, Bart??? Voor wie, voor degene die in het gemeentehuis werken en bij de bank, dan is het weer vol, enne, op straat parkeren mag niet meer, van meneertje Mackus, de gewone burger mag niks meer, maar als de ambternaren maar een mooi parkeerplaatsje hebben, voor de deur.

  5. Nu is de is kans dat het de gemeente weinig kost vanwege de provinciale subsidie.
    Nu investeren dan kunnen we juist makkelijker sparen in de betere tijd.
    Nu stilstand is achter uitgang.

    De economie is al aan het herstellen en die panden komen dan weer snel genoeg vol.
    De jongere generatie trek al weg uit Nederweert omdat er te weinig is, dat is zonde.
    Willen we als dorp Nederweert blijven bestaan dan moeten we nu doorpakken voor het te laat is.

  6. Het “centrum”houd de gemoederen flink bezig,maar daar geven ze op het stadhuis niks om,ik was altijd heel trots op Nederweert ,om zijn oude dorpsgezicht,het wordt nu wel allemaal erg modern.gewoon weer een dorpje waar er al zo veel van zijn,inplaats ervoor te zorgen dat je mensen trekt worden ze nu weggejaagd.de prijzen voor een winkelpand zijn absurd hoog,de winkeliers die er zitten doen hun best maar worden gewoon tegengewerkt en op kosten gejaagd.de action had gewoon moeten komen,het eenrichtings verkeer hadden ze allang om moeten draaien,maar nee ze wachten gewoon eerst af.waarop ? Tot er niemand meer naar Nederweert komt ?lekker slim bezig.

  7. Schoeën gezagdj Sies. Ik ben een dikke 30 jaar geleden opgegroeid in Nederweert, en herken steeds minder van het dorpse wat er destijds heerste. Als ik nu Nederweert in kom rijden over de Lindenstraat schiet me de moed in de sloffen. ‘Parkeerroute’… In een dorp met nog geen 20.000 inwoners! Allemaal stadse alures en prestigeprojecten. De gemeenteraad heeft echt geen flauw idee wat ze allemaal aanrichten. Er zijn natuurlijk wel overal voor en tegenstanders voor, dat voorop gesteld, maar ik spreek weinig mensen die het wat vinden toevoegen. ‘Mooi gemaakt maar voor ons had het niet gehoeven’. Over het hele eenrichtingsverkeer is meer dan genoeg gezegd.

    Laat Nederweert een dorp blijven voor zover het dat dorpse nog niet kapotgemaakt is. Eeuwig zonde.

  8. Hallo Sies,

    Mooi geschreven.
    We weten niet wie je bent maar we nemen aan dat je er ook iets aan gaat doen aan het geen dat je schrijft?
    Vanaf de zijkant schreeuwen en de mensen een (vooral negatieve) reactie ontlokken is erg makkelijk.
    We verwachten dan ook snel dat je de handschoen oppakt!!
    Succes Sies!

    • Kijk, op het gemeentehuis hebben ze ook internet.

  9. Sinds de renovatie van het centrum en met name ook door het ingestelde eenrichtingsverkeer is Nederweert echt een doods dorp geworden. Als consument probeer ik het sindsdien zoveel mogelijk te vermijden en zoek mijn heil in Meijel, Someren of Weert, waar het nog wel praktisch en levendig is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12
Winnaar van de Beaujean Awards 2024 komt uit Nederweert-Eind
Frank en Yvonne Janssen uit Nederweert-Eind
20 september 2024 | 13:00
Screenshot
Ervaar je klachten aan voeten?
20 september 2024 | 12:00
BESTELDE FOTO
Profiteer van de kortingsactie
20 september 2024 | 11:00

Advertentie