Skip to content

Eric Kusters, kunstschilder en ontwerper uit Nederweert exposeert bij Bretelli

Redactie
2 april 2014 | 14:59

Advertentie

koeEnkele jaren geleden ontstond tijdens een diner bij Bretelli het idee om recepten te gaan schilderen. Jan Marees, de chef en tegenwoordig ook de eigenaar van Bretelli, kwam even bij Eric Kusters aan tafel. Ze spraken o.a. over een portret dat hij ooit had geschilderd van de voormalige gastvrouw, Ria Zinken. In dit portret zijn enkele ingrediënten uit de keuken verwerkt, een verwijzing naar haar achtergrond. En zó kwamen ze op het schilderen van gerechten. De schilderijen hebben een reis door Nederland gemaakt en sinds kort is een deel daarvan te zien bij Bretelli.

Eric Kusters, kunstschilder en ontwerper uit Nederweert

Deze serie is nu afgerond en daarom is het leuk dat ze terug zijn bij hun oorsprong. Eric is nu bezig met de voorbereidingen voor zijn nieuwe serie ‘Lust‘. Een brede basis waarmee hij nog alle kanten op kan, culinaire erotiek noemt hij het nog maar even. Waar het precies heen gaat, weet hij nog niet maar zowel voedsel als naakt zullen aan bod komen.

Na een fikse en hardnekkig schouderblessure is hij even uit de running geweest en heeft hij zich een tijdje gefocust op zijn werk als ontwerper. Maar nu wordt het tijd de draad weer op te pakken. Op de website www.erickusters.nl is een overzicht van zijn werk te zien.

Advertentie

1 Reactie

  1. Nog meer redenen om naar Bretelli te gaan. Heerlijk eten en geweldig mooie schilderijen!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie