Skip to content

Onthulling kunstwerk Weertenaar Gard van Wegberg

Redactie
24 maart 2014 | 19:10

Advertentie

Gard van Wegberg (1921)Het bestuur van het jubilerende Isidorus Mengvoeders onthult op maandag 31 maart het gerestaureerde kunstwerk van Weertenaar Gard van Wegberg. De feestelijke onthulling vindt plaats om 16.00 uur in het bijzijn van de kunstenaar en een aantal genodigden.

Weertenaar Gard van Wegberg

De bijna 93-jarige Gard van Wegberg is de oudst levende beeldend kunstenaar van Weert. Van Wegberg maakte deze plastiek, “Heilige Isisdorus” in 1964 in opdracht van het toenmalige bestuur ter gelegenheid van het 50 jarige bestaan. Tot aan de verbouwing van het Isidorus-complex in 2004 heeft de plastiek tegen de gevel gehangen van het hoofdgebouw. De directie heeft onlangs besloten in het kader van het 100-jarig bestaan het kunstwerk te laten restaureren en bewerken door Weert-groep uit Stramproy.

Honderd jaar coöperatie Isidorus-Nederpeel
De landbouw coöperatie Isidorus-Nederpeel viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum. In dit jubileumjaar organiseert het bedrijf tal van jubileumfestiviteiten waaronder een symposium op 11 september in het Munttheater. Het bedrijf is opgericht in 1914 door de toenmalige agrariërs uit Weert. Het doel was om voordeel te behalen in het gezamenlijk inkopen van producten als granen en zaaizaden,kunstmest en kolen voor hun agrarisch bedrijf. De coöperatie Isidorus-Nederpeel heeft ook vandaag de dag nog een belangrijke plaats bij de productie en levering van producten voor de agrarische klanten in en om Weert. Naast de productie van mengvoeders, leveren de winkels benodigdheden voor huis, tuin- en dier. Zuiderhuis-Isidorus is sterk vertegenwoordigd in- en om Weert met zijn verzekeringspakketten bestemd voor particulier en bedrijf.

Gard van Wegberg
Gard van Wegberg is geboren in Weert op 9 augustus 1921. Na zijn gymnasiale studie volgde hij opleidingen aan de Academie Beeldende Kunsten in Tilburg en Roermond en werkte hij in de periode 1953 – 1958 nauw samen met beeldend kunstenaar pastoor Jean Adams.
Naast glas-in-lood ramen, wandschilderingen en plastieken heeft Gard van Wegberg honderden landschappen, stillevens en portretten gemaakt in diverse technieken.
In de periode 1969 – 1987 was hij vanaf de oprichting van “Stichting Vrije Uren” (thans RICK) in Weert e.o. docent/ begeleider voor de cursussen tekenen/ schilderen en boetseren. Ook gaf hij vanaf 1967 zowel in als buiten zijn atelier lessen tekenen/ schilderen aan amateurs in Midden-Limburg. Gard van Wegberg heeft sinds 1947 diverse studiereizen gemaakt o.a. naar Frankrijk, Joegoslavië, Italië,Tunesië, Noorwegen, Rusland en Spanje.
Ter ere van zijn 90-jarige verjaardag is voor Gard van Wegberg een officiële website gemaakt: www.gardvanwegberg.nl
Sinds oktober 2013 woont Gard van Wegberg samen met zijn vrouw Gonny in woon-zorgcomplex Nedermazehof in Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie