Skip to content

Partij van verdriet

Redactie
22 maart 2014 | 9:59

Advertentie

Ruben-Weekers-bannerVol adrenaline staat de blonde haatzaaiende PVV’er zijn trouwe labiele volgelingen te woord. Met een opgeheven vingertje vertelt hij hen wat ze willen horen. Vol overtuiging beroept hij zich wederom op zijn geliefde vrijheid van meningsuiting. Het maakt hem niets meer uit. Geert weet dat hij de volgende dag wederom gesprekonderwerp nummer één zal zijn. Ook weet hij dat zijn beveiliging na deze uitspraak aangevuld zal worden tot het totaal van 64 bodyguards. Hij heeft het er voor over. Als het publiek zijn hatelijke standpunten maar kan horen. 
Ondanks deze persoonlijke overwinning voelt hij diep van binnen een knagende onzekerheid. Al zijn schaamteloze uitlatingen komen door zijn sociale isolement. Al zo lang heeft niemand meer door zijn zachte blonde coupe geaaid, al zo lang heeft er niemand meer liefelijk in zijn oor gefluisterd: ‘’Het komt wel goed Geertje, die kale meneer met die roos heeft ook niet altijd betere plannen dan jij.’’ Met een gemengd gevoel van euforie en eenzaamheid loopt hij van het podium af. Verkerend in de wetenschap dat morgen wéér iedereen boos op hem zal zijn rolt er een traan langs zijn spitse kabouterneus.

Eenmaal bij zijn gepantserde taxi aangekomen, schieten er verschillende gedachten door zijn pittoreske hersentjes. ‘’Ben ik wel goed bezig?’’ ’’Is dadelijk weer iedereen boos op me?’’ Met een wrang gevoel in zijn maag stapt hij samen met zijn kleine leger van beveiligers de auto in. Paniekerend komt hij tot de conclusie dat het definitief nooit meer hetzelfde zal zijn. Nooit meer zal hij normaal boodschappen kunnen doen bij zijn favoriete Marokkaanse boodschappenwinkeltje. Nooit meer zal hij schaamteloos binnen kunnen komen lopen bij zijn geliefde Turkse shoarmatent. Met de lugubere gedachte aan bloemkool, spruitjes en andere vieze groenten stuurt hij zijn vriendin een sms’je. ‘’Wat eten we morgenavond?’’

Wanneer zijn chagrijnige Poolse chauffeur de auto voor de deur van het hotel stopt, stapt hij met knikkende knieën de auto uit. Zoekend naar donkere figuren in straathoekjes spiedt hij de weg af. Bedacht op het feit dat ook dit moment zijn laatste zou kunnen zijn, steekt hij de straat over. Met een diepe zucht van opluchting vervolgt hij zijn weg naar zijn nachtelijke vestiging. 
In de hotelkamer pakt hij snikkend zijn PSV-pyjama uit zijn tas. Met trillende handen poetst hij zijn tanden en gaat vervolgens met zijn hoofd onder de dekens liggen. Eindelijk voelt hij zich veilig. Met enige voldoening bedenkt hij zich dat zelfs het monster onder zijn bed hem hier niet kan pakken. Met natte wangen blijft hij roerloos liggen. Op dat moment hoort hij de ringtone van zijn mobieltje afgaan. ‘’Weer een doodsbedreiging’’, schiet er door zijn hoofd. Met bevende handjes pakt hij de telefoon van het nachtkastje. Met dichtgeknepen oogjes bereidt hij zich op het ergste voor.

Zijn vriendin smst terug: ‘’Weet ik niet, wil je meer of minder groenten dan gisteren?’’

Lees hier meer columns van Ruben Weekers

Advertentie

20 Reacties

  1. Wat heeft zo’n column voor nut?
    Dit vind ik net zo goed haat zaaien, maar dan tegen Wilders.
    Geen haar beter dus dan waar je zo op afgeeft Ruben.

  2. Ja inderdaad. Zo kunnen we allemaal wel een verhaaltje schrijven. Wat unne kwatsj!

  3. Wie is Ruben Weekers? Waarom krijgt hij hier een podium? Wil ik ook wel een colum schrijven iedere week. Hij is totaal niet objectief. Jammer.

  4. ben het er helemaal mee eens. dat ze zo”n zever op de site zetten als ruben weekers niet eens is op wilders zijn uit spraken laat hem dat lekker voor zich zelf houden WILLEN WE MEER OF MINDER VAN RUBEN

  5. Dus reageren we hier maar op .

    Geen haar beter dus.

  6. In mag graag Nederweert24 lezen, maar dit is belachelijk. Een 14-jarig pikkie schrijft of die precies weet, hoe `de boze mensenwereld`eruit ziet. Ga eerst maar eens opstelletjes voor je klasgenootjes schrijven en kom over een paar jaartjes maar terug. Directie….heb jullie er hoog opstaan, maar niet meer deze gekkigheid

  7. Misschien moeten jullie het allemaal nog een keer lezen, hij zegt namelijk helemaal niets verkeerd. Op een grappige manier schetst hij een beeld van hoe Wilders zich na de uitspraak zou kunnen voelen. Ik vond het wel leuk. Onder de jongere lezers is er genoeg behoefte aan dit soort columns. Het hoeft niet altijd allemaal zo serieus te zijn.

    @Joost: Belachelijke reactie. Leeftijd heeft niets met levenservaring te maken. Er zijn genoeg 14-jarige ‘pikkies’ die (misschien helaas) meer meegemaakt hebben en (in dit geval) meer kennis van de politiek hebben dan jij ooit zal hebben.

  8. De reacties zijn duidelijk afkomstig van PVV-aanhangers. Typisch.
    En zoals sdfsdf al zei: lees het stuk nogmaals. Begrijpend lezen is een hele klus voor sommigen hier.

    Ruben, goed gedaan jongen! Leuk stukje.

  9. nu sdfsdf en anoniem je hebt gelijk ,begrijpend lezen is voor sommigen een hele klus maar als ik jullie reacties lees is begrijpend lezen voor jullie helemaal een probleem.en wie kuurt het goed dat zo”n SNOTERKEUK, zo’n colum mag schrijven.

  10. Geweldig stukje. Ik begrijp niks van de negatieve beoordelingen. Knap, dat zo’n jongen op deze manier kan schrijven. Chapeau!

  11. Dames en heren,

    achtergrond info is misschien belangrijk ruud is 21 jr doet de fontys hogeschool voor journalistiek in Tilburg.
    (info van internet) dus Snoterkuuk??????? van 14 jaar ???????
    Uitleg van een Collum:
    regelmatig verschijnende ondertekende rubriek in een dag- of weekblad of digitaal medium, met een eigen karakter. Waarvan de schrijver een grote vrijheid heeft in keuze en behandeling van zijn onderwerpen.

    Ik heb hier meer waardering voor dan de vele anonieme reactie’s op dit medium.
    Ruud top ga zo door.
    Gerrit

  12. Zo nu heeft de familie van dit knulletje ook zijn statement gemaakt. Ik voorspel een literaire grote toekomst voor hem. Zo goed?—–moeilijk—–met kritiek omgaan

  13. Poeh 21 jaar al. En student, wauw…nu ben is stil hoor.

    Zeker ook al zijn baan kwijt geraakt al, als chauffeur aan de Polen die hier voor 4 euro netto komen werken.
    En een regering die daar niets aan doet. En daar raar vinden dat Wilders aanhang heeft.
    Of hij woont zeker ook in wijk waar je niet over straat kunt omdat je lastig gevallen wordt door k.. Marokkaantjes. Die nooit gewerkt hebben en dat ook nooit gaan doen.
    Nee dat kennen we in Nederweert niet, maar ga eens naar Helmond.
    Maar ach het geeft mij werk, dat wel. En 3 keer raden wie ik in mijn beroep het meeste kom als crimineel?
    Of discrimineer ik dan als ik gewoon een feit benoem?

    Ik ben het zeker niet eens over de de uitspraak van Wilders deze week. De manier waarop.
    Maar helemaal niet met een snotkwal als deze die net komt kijken.
    Nee die hoort hier geen podium te krijgen.

  14. Beste Ruben Weekers.
    Verlaat je ouderlijke woning en ga op jezelf wonen, verdien je eigen geld en bepaal je eigen leven.
    Nu je nog alwetend bent!

  15. Echt een slecht stuk. Totaal niet objectief, iets wat de media juist HOORT te zijn. Maar helaas, dat zijn ze in Nederland al decennia niet.

    Schiet me toch even iets te binnen:
    Kick ’em while they’re down.

    Lijkt hier meer op zijn plaats. Nu Wilders een soort van slipper heeft gemaakt gaat iedereen op hem af. Nu ruiken ze hun kans. Let’s keep on kicking! Gek hé? Dat alle partijen nu precies hetzelfde doen en denken en zeggen? Denk toch eens na mensen. Dit gebeurt altijd bij een dreigen voor de gevestigde orde. Ze zijn bang voor Wilders. HEEL bang, gezien hij luistert naar de bevolking. Er zijn maar 2 partijen waar een politiek cordon sanitaire op ligt. De SP en de PVV. Beide partijen luisteren naar het volk. Daar houd de gevestigde orde niet van, gezien dat een dreiging vormt voor hun machtspositie.

    Mensen denk toch eens na, voor 1 keer.

    U weet waarop u dus moet stemmen indien u ECHT wilt dat iets veranderd. De SP en PVV dus.

    P.s. ik ben zelf geen pvv’er.

  16. Ik vind het een goed geschreven, humoristisch stuk, erg leuk om te lezen! En trek je niks aan van al die zeurende mensen die denken dat wijsheid pas met de leeftijd komt.

  17. Wat een reacties op een eenvoudige column zeg. Het is geen persbericht van het ANP. Alsof je elke grap van Youp van het Hek ook moet ontleden. Nee, want hij is wel bijna bejaard en dat is als je het hier zo leest blijkbaar erg belangrijk. In de basis staan er leuke stukken in, maar om zo’n gevoelig thema als onderwerp te gebruiken is natuurlijk wel vragen om reacties. Zie hier! Blijf het zelf wel leuk vinden dat nw24 een jonge gast de kans geeft om columns te plaatsen. Zorgt voor beleving en zoals nu wat extra actie! Ruben neem enkele kritieke puntjes ter harte, zoals bijvoorbeeld de eerste zin. Deze is subjectief en vooral negatief van aard waardoor je met bevooroordeeld gevoel de rest van je column leest. Dit haalt de kracht uit onder andere de sms grapjes omdat je hem meteen als haatzaaiende gast ziet en niet meer als een onzeker persoon die vol met twijfels zit. Hoe men denkt over die woensdagavond moet je mensen zelf laten bepalen en dus niet over haatzaaiende en labiele beginnen. Succes verder en laat je niet van de wijs brengen door onder andere afgunstige types. Zolang er over je gesproken wordt doe je het als columnist goed! Al komen de reacties nu vooral door de actie van meneer Wilders en de leeftijd van meneer Weekers.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie