Skip to content

Kandidaten Kolderpin 2014 Nederweert

Redactie
26 januari 2014 | 10:05

Advertentie

Kolderpin 2013 Nederweert 911Op zaterdag 1 maart begint Vastelaovundj 2014. Traditiegetrouw wordt tijdens de sleuteloverdracht in het gemeente­huis de Nederweer­ter Kolderpin toegekend aan iemand die zich inzet voor de Vastelaovundj en voor de gemeenschap. Iedereen kan kandidaten bij de burgemeester voordragen, vóór 19 februari.

Kandidaten Kolderpin 2014

In onderstaand reglement staat wie voor de Kolderpin in aanmerking kan komen en hoe je een voordracht kunt doen.

Artikel 1. Doelstelling
De Kolderpin wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederweertenaar, die zich verdienstelijk maakt voor de Vastelaovundj in het bijzon­der en voor de gemeenschap in het algemeen en/of in het afgelopen jaar een serieus probleem op een ludieke wijze onder de aandacht heeft gebracht.

Artikel 2. Samenstelling commissie
Er is een commissie onder leiding van de burgemeester, die de winnaar aanwijst. De commissie bestaat verder uit de voorzitter van de gemeenteraad, het hoofd van de plaatselijke politie en dragers van de Kolderpin.

Artikel 2a. Stemming
Als de kandidaat of kandidaten niet tenminste de helft plus 1 van het aantal door de commissie uitgebrachte stemmen behaald of behalen, dan wordt in dat jaar geen Kolderpin uitgereikt.

Artikel 3. Beroepsmogelijkheden
Bezwaren tegen de uitslag kunnen worden ingediend bij de Kolderpinwinnaar van dit jaar binnen drie dagen na bekendmaking van de uitslag. Tijdig ingedien­de bezwaarschriften worden bij voorbaat ongegrond verklaard. Over de uitslag wordt, behalve met de Gezet, niet gecorrespondeerd.

Artikel 4. Kandidaatstelling
Iedere inwoner van Nederweert kan, tot enkele dagen vóór Vastelaovundj (dit jaar dus uiterlijk op 19 februari 2014), gemotiveerde voordrachten aan de burgemees­ter doen toekomen. In dialect gestelde voorstellen maken de meeste kans.

Artikel 5. Algemeen
a. Over de zaken die in dit reglement niet zijn voorzien, beslist de in artikel 2 genoemde commissie.
b. Iedereen die zich verzet tegen dit reglement of tegen de uitslag, verliest het recht ooit in bezit te komen van de ‘Nederweerter Kolderpin’.

Kolderpindragers
De Kolderpin wordt dit jaar voor de 29e keer uitgereikt. Hebt u in het verleden ooit iemand voorgedragen? Schroom niet om opnieuw een voordracht te doen! Op de lijst kunt u de namen zien van degenen die deze hoge gemeentelijke onderscheiding al ontvingen.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie