Skip to content

Kunstproject Art Spectrum 600

Redactie
22 januari 2014 | 9:13

Advertentie

Burgemeester Jos Heijmans en initiatiefnemer Lilian Creemers samen met de 6 Weerter kunstenaars _foto gemaakt door fotograaf Irene van WelDinsdagavond 21 januari maakte burgemeester Jos Heijmans van Weert de namen bekend van de deelnemende kunstenaars aan het kunstproject Art Spectrum 600, dat in het kader van Weert 600 jaar stad wordt georganiseerd. De expositie is vanaf 9 mei tot met 29 juni te zien.

Kunstproject Art Spectrum 600

Er is een commissie in het leven geroepen, die blij verrast was door het grote aantal aanmeldingen en het hoge niveau van de kunstenaars. Selectiecriteria waren het aanwezige vermogen tot verbeelding van het thema, originaliteit, grote zeggingskracht en bijzonder materiaalgebruik. Verder is er gekeken naar het vermogen tot samenwerken en het leggen van verbinding met andere kunstenaars en kunstvormen. Ook een juiste balans tussen startende en meer ervaren kunstenaars en de verhouding man-vrouw hebben tot deze keuze geleid. De zes Weerter kunstenaars zijn: Theo Derksen (fotografie), Rob Kars (schilderijen-2D), Anki Raemakers (licht-installaties), Johannie van Tuel (portretten), Bernard Visser (sculpturen-3D) en Rina Willekens (installaties). Zij gaan samenwerken met de Chinese kunstenaars: Ma Dengfeng (Calligraphy), Ma Hong (Painting), Zhang Wei (Temple Fresco), Jiang Jiahong (Liangzhu Jade Carving), Dong Xuehua (Zhongtai Bamboo Flute) en Xu Enzhen (Thread Knitting).

Aan de kunstexpositie Art Spectrum 600 doen in vierentwintig Weerter kunstenaars mee: Danielle Beckers, Greet Boekholt, Jo Bruijnenberg, Lilian Creemers, Rina de Corti, Theo Derksen, Jos Dirix, Annelies Hoek, Rob Jacobs, Rob Kars, Wil Leenders, Wanda Lenaers, Els Maes-Verdonschot, Mathilde Pil, Anki Raemaekers, Miriam Severeijns, Emmy van de Venne, Wouter van Buuren, Johannie van Tuel, Rien van Zeist, Bernard Visser, Jack Vreeke, Tyllo Werz en Rina Willekens.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie