Skip to content

Ziek en tijdelijk contract loopt af, werkgever blijft verantwoordelijk

Glendi
9 januari 2014 | 15:01

Advertentie

Angelique-CarisV2Vanaf 1 januari 2014 is de modernisering van de ziektewet ingegaan. De nieuwe wet beperking, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa). Werkgevers worden verantwoordelijk voor de instroom van hun (ex)werknemers met een tijdelijk contract die ziek uit dienst gaan.

Deze wet is in het leven geroepen zodat werkgevers meer hun best doen om ziekteverzuim van tijdelijke werknemers te voorkomen of hen te re-integreren. In het verleden is gebleken dat voor deze groep werknemers minder moeite wordt gedaan. Met goed beleid kan een werkgever hieraan bijdragen.

  • Goede arbeidsomstandigheden en personeelsbeleid ter voorkoming van uitval
  • Afspraken maken over ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid
  • Goed ziekteverzuim beleid
  • uitbreiden re-integratie instrumenten
  • Intern kijken naar mogelijkheden, functie aanpassen

Mocht een werknemer ziek worden binnen vier weken nadat het contract is beëindigd, dan blijft de werkgever ook verantwoordelijk.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar een baan? Kijk op onze vacaturepagina!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie