Skip to content

Alles keumtj good!

Redactie
14 november 2013 | 14:22

Advertentie

Sies‘t Es alweer efkes geleeje det ich uch met mien meining heb verbli-jdj, mer ich bin d’r weer.

De afgelopen weken is er al veel gezegd en gesproken over de verkeerssituatie in Nederweert, mijn mooie dorpske inne Pieel. En ondanks dat ik het geklaag begrijp, weet ik nog niet wat ik moet denken/zeggen of vinden.

De winkeliers, maar ook niet allemaal want de Jumbo en Emté doen goede zaken, beklagen zich over het eenrichtingsverkeer, Francis beklaagde zich van de zomer over haar gesmolten ijs en anderen schrijven heel N24 vol met hun reacties over hoe de gemeintj toch zo stom heeft kunnen zijn om zoiets uit te denken.

Als ik op mijn fietske over de bruk ben, vind ik het wel goed, lekker rustig door de brugstraat fietsen, zelfs met zijn tweeën en dat kon vroeger echt niet. Lekker drankske pakken beej Paul van de Kleine Winst, nog ff naar de Toverbal voor een snoepzak en dan mijn rondje weer terug over de brug naar huis.

Het probleem, als je het zo wil noemen, doet zich voor als we onze boodschappen gaan doen met de auto, via een sluiproute kom ik uiteindelijk altijd uit bij de Emté waar ik vroeger naar Linders en Jumbo ging, maar tja de buurvrouw heeft nu weer de Jumbo ontdekt omdat die een parkeerplaats heeft die ook als sluiproute kan worden gebruikt en zij ging vroeger juist weer eerder naar de Emté. Bij Linders is het ook nog steeds druk genoeg, dus deze zal ook wel weer door een gedeelte van Nederweert herontdekt zijn. Dus qua supermarkten komt het allemaal wel goed, maar nu de kleine winkelier die het zo mooi moet maken in Oos Ni-jwieërt, die heeft last van het eenrichtingsverkeer of is het toch de crisis? Of is het de ondertussen wel echt opvallende leegstand die ook ons centrum heeft bereikt en daardoor toch ook minder aantrekkelijk is?

Ik heb er geen antwoord op, wat ik wel weet is dat ik Trots ben op Nederweert en dat ik iedere keer weer geniet van dat mooie horecaplein, de winkeltjes, de activiteiten en nog zoveel meer dat ik echt denk dat het allemaal goed komt.

Dus zullen we met zijn allen de schouders er onder zetten en gewoon onze boodschappen, maar ook andere aankopen in Nederweert doen en zo zorgen dat de winkeliers in Nederweert kunnen blijven bestaan en Ni-jwieërt geen spookdorp wordt.

sies handtekening

Advertentie

1 Reactie

  1. Mooi gesproken. uiteindelijk zullen we met z’n allen er voor moeten zorgen dat Nederweert een vitaal en aantrekkelijk dorp is en blijft. Klagen en zeuren draagt daar weinig aan bij en zorgt er alleen voor dat je in een negatieve spiraal komt..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie