Skip to content

Petitie buslijn 82 Leveroy

Redactie
11 november 2013 | 12:44

Advertentie

bus openbaar vervoerDe afgelopen jaren heeft de overheid veel geld gestopt in het dorpsontwikkelingsplan om het kerkdorp Leveroy te behoeden voor vergrijzing en stilstand. Vervolgens zien ze echter de pinautomaat verdwijnen, worden ze niet aangesloten op glasvezel, geen supermarkt , geen tandarts, geen dokter, en geen apotheek.

Nu overweegt de provincie ook nog eens stevig te gaan snoeien in buslijn 82. Dit is de bus die van Heythuysen door Leveroy naar Nederweert en Weert rijdt. Als dit doorgaat word de stekker uit het dorp van meer als 1.000 inwoners getrokken. De gevolgen zijn volgens de inwoners van Leveroy groot en zullen een impact hebben op de leefbaarheid van het dorp. Scholieren kunnen niet goed meer naar het vervolg en beroepsonderwijs, ouderen kunnen niet meer de nodige zorg bereiken zoals huisarts , apotheek en ziekenhuis.

Petitie buslijn 82 Leveroy

Gelukkig hebben burgemeester en wethouders op 7 oktober in een brandbrief aan de provicie gesteld dat het opheffen of inperken van lijn 82 absoluut onacceptabel is. De Provinciale Statencommisie vergadert maandag 11 November (vandaag) over het openbaar vervoer. De inwoners van Leveroy zullen huis aan huis een petitie ontvangen voor behoud van lijn 82. Deze moet uiterlijk voor 20 November in geleverd worden.

Via Leveroy.net

Advertentie

10 Reacties

  1. Buslijn 82 is best een goedlopende lijn, dat tijdens de daluren minder reizigers in de bus zitten is logisch en dat is in buslijn 61 niet anders. Overigens is het schrappen van buslijn 82 ook een klap voor Nederweert-Eind… Wellicht idee om samen deze petitie door te voeren?

  2. inderdaad Josè

    deze lijn loopt ook door Eind en is belangrijk voor zowel de inwoners van eind als van Leveroy

  3. *wordt, *meer dan 1000 mensen. Volgens mij zit het met het onderwijs ook niet al te goed in Leveroy!

  4. Veel scholieren vanuit Nederweert maken gebruik van lijn 82 naar Roermond. Maar goed, sinds de nieuwe dienstregeling van Veolia sluiten de bussen niet meer zo mooi aan op de treinen… wellicht heeft dat vanuit Heythuysen wat passagiers gekost. Toch zie ik de bus regelmatig hier in Eind voorbij rijden en zitten er toch voldoende mensen in. Zou erg jammer zijn, want hoe komen de mensen dan vanuit Eind of Leveroy dan in Weert of Roermond?

    Wellicht kan wethouder Mackus hier ook wat druk opvoeren anders gaat hem dat toch wat stemmen kosten in Eind en Leveroy.

  5. Hoeveel van de 1000 mensen gaan met de bus? Het merendeel zal jeugd zijn… ik zeg fietsen, dat moesten wij vroeger ook.

    En dat er geen tandarts, geen dokter, en geen apotheek is lijkt me vrij logisch. Die hebben in dergelijk dorp geen bestaandsrecht.

  6. @Freek,

    Fietsen vanuit Leveroy naar Roermond of Weert is niet te doen. Op zich is het logisch dat buslijn 82 vanaf Eind naar Heythuysen, bijna leeg, rijdt maar dat is met buslijn 61 toch niet anders vanaf Ospel naar Meijel?
    Daarbij is het toch raar, want de afgelopen jaren ging ik vaker met bus 82, waarbij vanuit Eind zelfs om 7 uur een extra bus reed richting Roermond omdat de bus in Heythuysen al bomvol zat, waardoor mensen uit Baexem al niet meer mee konden richting Roermond.

    Idd Ed, ik hoop dat Mackus hier aandacht aan gaat besteden!

  7. Vroeger gingen wij gewoon met de fiets (met 3 versnellingen) naar de MTS in Roermond. Toen ging het ook. Waarom zou het nu niet meer te doen zijn?

    • Er zijn ook mensen die met de bus van Leveroy naar Weert moeten en dan nog met de trein naar Eindhoven.
      Dan is het niet te doen met de fiets.

  8. @Tim en @Freek
    het is een omschakeling. Ik ken jongeren in Friesland die dagelijks 2x 15 kilometer fietsen. Dat gaat prima maar voor hier is het wel wennen. Voor de snelheid hoef je het niet te laten. De bus is niet veel sneller of langzamer dan met de fiets weet ik uit eigen ervaring. Alleen op de koude winderige winterdag met sneeuw en ijs is het wel afzien.
    In hoeverre het dus een klap is valt te bezien, het zit m.i. vooral tussen de oren.

  9. Het gaat toch niet alleen om jongeren!! Het zijn ook ouderen die getroffen worden! De bereikbaarheid van beide dorpen wordt hierdoor hard getroffen! Daarbij wordt ook Nederweert getroffen, want dan komt er maar 1x per uur een bus door het dorp, moet jij eens kijken hoe vol die bus dan zit. Daarbij weet ik uit eigen ervaring dat de buslijn 82 in Weert en Roermond tijdens spitsuren altijd compleet vol vertrekt. Tijdens daluren zitten er altijd meer dan 8 personen in de bus, dus een kleinere bus is geen optie. Daarbij is buslijn 82 vergelijkbaar met buslijn 61.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie