Skip to content

“Pinmaekers” terug naar de roots van de Vastelaovundj

Redactie
21 oktober 2013 | 19:36

Advertentie

“Pinmaekers” terug naar de roots van de VastelaovundjDe “Aod Adjudante Vereiniging” van V.V. De Pinmaekers liet haar leden zondagmiddag verrassen met een cultuurhistorische wandeling door de dorpskern van Nederweert. Onder leiding van gids Alfons Bruekers werd een bijna twee uur durende heemkundige excursie naar de Nederweerter monumenten en historische plaatsen in de kern van Nederweert gemaakt. Zo werd letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij de plek waar de Nederweerter Vastelaovundj in het jaar 1594 haar oorsprong had, namelijk in het café “Bi-j Siem”. Dat maakt de activiteiten van de Nederweerter Pinmaekersvereniging tot een van Nederlands alleroudste carnavalstradities.

Heemkundige excursie enorm populair

Hoogtepunt van de excursie was een bezoek aan de binnenplaats en schuur van een van Nederweerts mooiste monumentale gebouwen, n.l. Kerkstraat 31, waar het leek alsof de tijd had stilgestaan. De deelnemers aan de rondleiding lieten zich daar voor het nageslacht vastleggen op een foto.

De rondleiding door de kern geniet een grote belangstelling. In een paar jaar tijd maakten reeds 800 personen gebruik van de mogelijkheid om als vereniging, familiereünisten of vriendengroep rondgeleid te worden.

Guulke Eten & Drinken organiseert ook in 2014 weer opnieuw heemkundige excursies in de kern van Nederweert. De vastgestelde (zon-)dagen zijn 23 maart, 22 juni en 29 september 2014. Voor meer informatie en reserveringen (ook voor tussentijdse arrangementen) ga je naar de website van Guulke Eten & Drinken of via de Stichting Geschiedschrijving Nederweert: contact@nederweertsverleden.nl.

Foto: Alfons Bruekers

Advertentie

1 Reactie

  1. Beslist de moeite van het kijken en luisteren waard! Bijna 2 uur zonder een moment van verveling!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie