Skip to content

Overlegavond over uitvoeren herinrichting Kerkstraat

Redactie
25 september 2013 | 12:22

Advertentie

Impressie Lambertushof 2In mei heeft de gemeente twee overlegavonden gehouden over de herinrichting van de Kerkstraat (gedeelte Vanaf de kerk tot aan Guulke). Op woensdag 2 oktober gaat de gemeente met middenstanders en belangengroeperingen overleggen hoe we het werk het beste kunnen gaan uitvoeren. Dit overleg zal om 19:30 uur plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis.

Naar aanleiding van de infoavonden is het ontwerp nog iets aangepast. Het asfalt wordt nu bijvoorbeeld in zijn geheel vervangen door klinkers, voor de geldautomaat zullen extra elementen aangebracht worden om ramkraken te voorkomen, de bomen op Lambertushof worden iets verder van de appartementen geplant en er worden iets meer bestaande bomen vervangen door bomen die minder overlast geven.

Plan herinrichting Kerkstraat iets aangepast

Andere opmerkingen waren moeilijker in het ontwerp te verwerken. De gemeente samen met het adviesbureau lang gepuzzeld op het veiliger maken van het kruispunt bij de kerk. Conclusie is dat de situatie zoals die nu is, wellicht voor de overstekende voetganger niet ideaal, maar wel de meest ideale oplossing is.

Impressie kruispunt Lindanusstraat 1Daarnaast hebben ze met de kunstenaar van Marie Katrien gezocht naar een nieuwe plek voor het kunstwerk. Dit komt nu voor het pand van dokter Van de Wouw te staan.

Uitvoering in 2014
De planning is dat ze in maart 2014 beginnen met de uitvoering. Ze gaan gefaseerd te werk, zodat de rijbaan zoveel mogelijk open kan blijven. Daarnaast gaan ze plekken aanwijzen in de Lindanusstraat en Paulus Holtenstraat voor laad- en losplekken. Vanaf hier dienen de winkels in de afgesloten gedeelten bevoorraad te worden. Helaas is het onmogelijk om de winkels en woningen de hele tijd bereikbaar te houden voor gemotoriseerd verkeer. Het asfalt wordt op enig moment namelijk vervangen door klinkers. Uiteraard wordt er gezorgd voor het te voet bereikbaar zijn.

Overleg fasering en bereikbaarheid winkels
Op woensdag 2 oktober overlegt de gemeente met middenstanders in het betreffende gedeelte van de Kerkstraat, de Lindanusstraat en een gedeelte van de Paulus Holtenstraat over hoe we het werk het beste kunnen gaan uitvoeren. Ze willen met name van hen horen hoe ze de bereikbaarheid van de panden en de bevoorrading kunnen waarborgen.

Advertentie

12 Reacties

  1. een klinkerweg, geweldig kunnen er van de winter als er sneeuw ligt en het glad is nog meer mensen op hun gezicht gaan. Ik zie dit in zoveel plaatsen ieder jaar weer gebeuren daar waar klinkerwegen zijn gebeuren de meeste valpartijen. (Respect voor Harold Donkers en zijn team voor het sneeuwvrij maken van de wegen en parkeerplaatsen afgelopen winter, maar ondanks dat zal een klinkerweg glad blijven).

  2. Jammer dat het zo TE gemoderniseerd word. Ik vind de kleur ook totaal niet bij de authentieke sfeer van het dorp passen. Als je het mij vraagt: weggegooid geld allemaal!

  3. een cultuurhistorische excursie houden, maar vervolgens wel heel het straatbeeld en de historische aspecten om zeep helpen met deze aanleg..

  4. Na de Brugstraat, gaat nu ook de Kerkstraat worden verpest!? Super!!

  5. niet zo een heel mooie kleur klinkers. past niet goed bij de rest.

  6. De architect zal vast heel aardig zijn, maar ontwerpen kan hij niet.

  7. Op zich wel mooi, alleen niet zo mooie lantaarnpalen langs de kerk daarzo.

  8. Niet getreurd!

    Aan de andere kant van de kerk blijft de kerkstraat gewoon zoals het is. (vanaf de opticien) Want het centrum begint blijkbaar pas bij de kerk. Oh en er is ook geen eenrichtingsweg. Snapt u het nog>?

  9. Hopelijk gaan ze wel iets met die oude putten doen waar ik iets over heb gehoord.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie