Skip to content

Mantelzorg in combinatie met werk

Glendi
27 juli 2013 | 8:22

Advertentie

Angelique-Caris-loopbaan-Nederweerter24Het aantal mantelzorgers neemt sterk toe en zal de komende jaren alleen maar toenemen. Niet alleen door de vergrijzing, maar ook omdat er steeds meer bezuinigd wordt op de basispakketten in de zorg en de AWBZ voorzieningen. In hoeverre heb je als mantelzorger nog de vrijheid om te kiezen hoe je je vrije tijd en werkleven inricht?  Het is nu eenmaal noodzakelijk zorg te bieden aan diegenen die het nodig hebben, je familie en dierbaren.

Hoe komt de overheid de mantelzorger tegemoet?

  • zorgverlof en calamiteitenverlof
  • langdurig zorgverlof wanneer er sprake is van een levensbedreigende ziekte (onbetaald)

Wat kan de werkgever doen voor zijn medewerkers?

  • afspraken maken en maatwerk in taken en verantwoordelijkheden
  • aangepaste werktijden
  • vanuit huis werken mogelijk maken

Onze maatschappij moet zich ervan bewust worden dat zij dadelijk niet meer kan zonder mantelzorgers. Daarnaast zal het aantal werkenden op de arbeidsmarkt in de toekomst ook hard nodig zijn. Een dubbele belasting voor de mantelzorgers, dit vraagt om begrip, medewerking en acceptatie voor dit fenomeen van zowel omgeving, werkgever als overheid.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Kijk hier voor Vacatures in de omgeving van Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie