Skip to content

Hoe vind ik de baan van mijn dromen?

Glendi
5 juni 2013 | 10:12

Advertentie

Angelique-Caris-loopbaan-Nederweerter24Zoals het er nu uitziet zul je een steeds groter deel van je leven werkend doorbrengen. De pensioensgerechtigde leeftijd zal de komende jaren stijgen naar 67 jaar. Het is dan fijn als je actief bent in de baan van je dromen. Maar hoe vind je die baan?

Het is belangrijk jezelf te kennen

In een bepaalde fase van je leven ga je opeens echt nadenken over wat je wilt met je leven. Vaak is dit rond je dertigste jaar, maar eerder of later kan ook. Doe ik het werk dat bij me past? Leef ik mijn passie wel? Wat wil ik nu echt? Allemaal vragen waar je over gaat nadenken. Deze fase wordt ook wel het dertigersdilemma genoemd.

In sommige bedrijven is er een loopbaanadviseur in dienst die je helpt en samen met jou kijkt naar de functie die bij jou past. Ook wordt er gekeken naar eventuele scholing en de mogelijkheden in de organisatie. Heb je deze mogelijkheid niet in je bedrijf, dan kun je zelf kiezen om op zoek te gaan naar een loopbaanadviseur die jou kan helpen.

Om de baan van je dromen te vinden, is het erg belangrijk jezelf goed te kennen. Wie ben ik? Wat wil ik? En en wat kan ik? Wat zijn je drijfveren? Welke kwaliteiten heb je? Wat vind jij belangrijk in een baan? Dit zijn slechts enkele vragen. Als je de antwoorden weet, wordt het steeds gemakkelijker om je droombaan te vinden.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie