Skip to content

Glasvezel ook in buitengebied Nederweert ?

Redactie
7 mei 2013 | 14:33

Advertentie

Start aanleg glasvezel in Nederweert 898De Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Nederweert heeft verdere vorderingen gemaakt waarover ze u willen informeren. Glasvezel is een nutsvoorziening voor de toekomst. Communicatie is en zal onderdeel van de samenleving uitmaken en hiervan dient niemand te worden uitgesloten. Toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot nieuwe producten en diensten zullen ook een snellere verbinding vereisen. Ons streven is dan ook, dat ook de bewoners  buiten de bebouwde kom, gratis over aansluiting op het glasvezelnet zullen kunnen beschikken. Zoals eerder aangegeven wil de initiatiefgroep de behoefte in het buitengebied concreet maken door mensen zich te laten aanmelden voor een kostenloze aansluiting. Dit heeft er toe geleid dat we op dit moment meer dan 800 aanmeldingen hebben genoteerd, echter we zijn er nog niet. De verdeling tussen de verschillen de dorpen van de gemeente Nederweert ziet er als volgt uit:

Dorp % aanmeldingen
Leveroy

26 %

Nederweert

62%

Nederweert-Eind

79%

Ospel

32%

Inmiddels is de initiatiefgroep een slot-offensief gestart om alle straten die niet zijn benaderd of onvoldoende zijn bereikt zelf te informeren door huis aan huis de betreffende informatie via enkele formulieren ter hand te stellen. Dit om iedereen te bereiken en een kans te geven.

Mocht u niet zijn benaderd, echter wel geïnteresseerd zijn, benader ons dan via een van de onder genoemden opties.  Iedere aanmelding telt en is hard nodig om overtuigend te kunnen zijn naar alle partijen. Dit geldt ook voor de mensen die zich eerder, maar niet via de initiatiefgroep hebben gemeld. Hoe hoger het aantal adressen dat zich aanmeldt in uw straat, uw buurt, hoe groter de kans op Glasvezel  ter plaatste.

Einde mei gaan ze de eindstand opmaken om vervolgens tijdens de Raadsvergadering van 18 juni aandacht en ondersteuning van de raad te vragen voor realisatie van Glasvezel in het buitengebied van Nederweert.

Wij willen het mogelijk maken, dat iedereen ons kan bereiken, met vragen bij ons terecht kan en zich kan aanmelden. U kunt de Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied bereiken via: E-mail: glasvezelbuitengebied@gmail.com, Postadres: De Riet 5, 6034 RM Nederweert Eind. Telefonisch: 06-10430095.

Advertentie

1 Reactie

  1. hallo ik woon op de Tolheuvel in Nederweert.
    Ik woon ong 4 km van de dorpskern. Is er in de toekomst de mogelijkheid dat ik wordt angesloten op het glasvezelnetwerk? ik heb nu alleen de beschikking over een zeer trage adsl verbinding van KPN.
    mvg Rob Braber


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie