Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Voor het eerste zonnetje op het terras dit jaar…
Toast champignons
Personen | 2 |
Bereidingstijd | 15 minutes |
Gerecht | Lunch |
Auteur | marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 2 bakjes champignons
- 250 gr spekjes
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- peterselie
- kruidenboter
Wijnsuggestie Alex Storms
GRAND SEIGNEUR FRUIT D’ETE ROSE 2011
Herkomst: Côtes de Lastours (Frankrijk)
Een parel aan de kroon van Alain Maurel. Niet alleen de beste in zijn soort maar ook de meest koopwaardige, een klasse apart… Sappig, licht van structuur, fris en bij uitstek geschikt voor al diegenen die iets anders, iets exclusievers willen. De typische Syrah geur doet denken aan een tuin vol bloemen, maar ook aan bosviooltjes en (wilde) rozen. Een zweem van (zwarte) bessen strelen je smaakpapillen. De zomer in een glas gevangen mag u niet missen. ’n rosé leunend tegen het licht rood!
Hoe maak je het
Verwarm een koekenpan en voeg de spekjes en de champignons toe. Roerbak op een hoog vuur 4 minuten tot ze bruin zijn. Als de champignon water los laten is de pan niet warm genoeg! In de laatste minuten van het bakken, voeg je de fijn gesneden knoflook en ui toe. Het brood goudbruin roosteren in de oven of in het tosti-ijzer. Breng dit op smaak met vers gemalen grove peper en Keltisch zeezout. Serveer de champignons op de toast en garneer dit met peterselie en kruidenboter. Smakelijk! |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst