Skip to content

Huishoudelijk hulp bij thuiszorg in gevaar

Redactie
19 januari 2013 | 10:18

Advertentie

Land van HorneB. en W. van Nederweert maken zich ”ja en nee” zorgen over de gevolgen van het regeerakkoord op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De CDA-fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld. B. en W. denken dat de gevolgen binnen het sociale domein op het WMO-terrein voor iedereen die daarvan gebruik maakt, voelbaar zijn. De gemeente verwacht in staat te zijn met de betrokken inwoners en samenwerkingspartners de ergste pijn te verzachten.

Het CDA had ook gevraagd naar de gevolgen voor de verschillende groepen gebruikers van de huishoudelijke verzorging. Daarop kunnen B. en W. nog geen antwoord geven. Het beschikbare budget voor de huishoudelijke verzorging wordt met 75 procent gekort. De regering wenst alleen nog maar huishoudelijke verzorging via de WMO te (laten) uitvoeren aan personen met een laag inkomen. Nederweert ontvangt nu circa 1,6 miljoen voor verzorging in de huishoudens. Dat wordt 400.000 euro. Het college zegt dat dit ontegenzeglijk forse consequenties zal hebben. Het voortbestaan van de huishoudelijke hulp via de thuiszorgorganisaties komt op de tocht te staan. Dit zal ook voor de werkgelegenhjeid binnen de thuiszorgorganisaties gevolgen hebben. Veel inwoners die nu huishoudelijke hulp hebben, moeten binnen de gemeenschap oplossingen zoeken.

Advertentie

1 Reactie

  1. http://www.strijdvoorthuiszorg.nl/ Wij medewerkers zetten ons in voor het behoud van goede thuiszorg in de regio. We verwachten daarbij de steun van de gemeentes, ouderen organisaties , ouderen politieke partijen enz. Via deze link kunt u onze actie plannen volgen en steunen. http://www.strijdvoorthuiszorg.nl/actiegroepen/weert/ Wij zetten ons niet alleen in voor de 100.000 werknemers die hun baan zullen verliezen en dat in deze zware economische tijden, maar vooral voor onze clienten voeren we actie. Ons hart ligt bij de clienten , want anders doe je dit werk niet voor 7.50 netto per uur. We zijn meer dan alleen poetshulpen. Jammer dat de politiek dit zo neer zet alleen om kosten te sparen op het inkomen van al die kostbare medewerkers.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie