Skip to content

Hoe vrij ben jij?

Redactie
26 januari 2017 | 17:00

Advertentie

“Als verbinding een binding wordt, maak je los en verbind je opnieuw.”

Connie zat aan het sterfbed van haar vader, die uiteindelijk aan kanker is overleden. Zij heeft hier met zichzelf afgesproken om iets te gaan doen met mensen die kanker hebben.

Na jaren komt ze tot de conclusie dat deze belofte niet uit vrije wil genomen is, maar vooral te maken had met haar vader. Ze voelde zich erg met hem verbonden maar deze afspraak met zichzelf werd gaandeweg een band. Het was voor haar veel te zwaar om steeds met deze doelgroep te werken.

In hoeverre is je keuze vrij, ook op ander vlak. Hoe vaak zie je niet dat het beroep van de vader ook door de zoon/dochter wordt uitgeoefend. Daar is niets mis mee als het een vrije keuze is.

Hoeveel mensen zitten in het bedrijfsleven in een functie die gebaseerd is op binding in plaats van op verbinding. Hoeveel relaties zijn niet vrij? Hoe vrij is je studiekeuze? Hoe vrij ben je in feite en laat je niet de omgeving bepalen. Sport, kledingkeuze, hobby’s en ga zo maar door.

Binding = het gevoelsmatig verbonden zijn. Dit doet een beroep op je plichtsbesef, loyaliteit met de ander.
Verbinding = het verbinden: zich in verbinding stellen met. Dit is een vrije beweging. Twee aparte elementen kunnen verbonden worden.

Conflicten?

Geschillen, aanvaringen, confrontaties zijn vaak het gevolg van een te strakke binding. Zaken worden verzwegen omdat gevoelsmatig de band niet verbroken mag worden. Personen zijn zich vaak niet bewust van de band. Als je dit leest komen er dan beelden boven van zaken die voelen als binding, als een (strakke) band. Als je opnieuw verbind wil zeggen dat je geen einde hoeft te maken aan een relatie of meteen van beroep moet veranderen. Bewust kijken naar jouw situatie, de waarde inzien van de band, maar deze op jouw eigen manier vormgeven, aangaan, is opnieuw verbinden maar nu van uit vrije keuze.

“Als verbinding een binding wordt, maak je los en verbind je opnieuw.”

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie