Skip to content

Regelen van de uitvaart

Redactie
4 oktober 2016 | 15:26

Advertentie

Er is iemand uit uw directe omgeving overleden. Verdriet, verslagenheid, onmacht bij een onverwacht overlijden. Opluchting, dankbaarheid, rust als u al geruime tijd gewaakt heeft. Vele gevoelens dienen zich aan, er komt veel op u af en vele vragen komen bij u op .

U neemt afscheid van uw partner, een van uw ouders, een kind, een alleenstaande buurvrouw/man, kortom van iemand voor wie u de uitvaart gaat regelen. U heeft een uitvaartonderneming gebeld en een tijdstip en plaats afgesproken waarop u gaat regelen.
Dit kan afhankelijk van het tijdstip van overlijden snel of op wat langer termijn. Onze ervaring is dat de meeste nabestaanden snel een afspraak willen.  Temeer omdat ze de dag van het afscheid willen kunnen doorgeven aan anderen.

De afspraak kan plaats vinden bij u thuis, elders of op kantoor van de onderneming . Neem de tijd voor het regelgesprek, plan bezoek op een later tijdstip. Nadat u kennis heeft gemaakt zal de uitvaartleidster vragen naar de wensen van de overledene.

begraven of crematie
op welke dag
op welke plaats
gaat u rouwbrieven versturen
wil u een kist, zo ja welke
wil u bloemen op de kist
wil u een advertentie

Al deze onderwerpen gaan we de komende tijd ieder apart nog behandelen. Tijdens het regelgesprek heeft u, uw wensen kenbaar gemaakt en zal de uitvaartleidster samen met u de mogelijkheden bekijken, afspraken vastleggen waar nodig of wenselijk is.
Vaak wordt in het eerste regelgesprek alles benoemd, maar is het nog niet nodig alles tot in details te bespreken, dat komt later. Vaak zie je dat het vastzetten van dag en plaats en het uitzoeken van de rouwbrief, na de verzorging van het lichaam als eerste aan bod komt. De volgende dag gaan we samen met u weer een stap verder.

“Als je vertrouwen hebt,
hoef je niet de hele weg te zien
om de eerste stap te zetten.”

Marleen Linsen – Claessen
Arlene uitvaartbegeleiding
Nederweert

zonnebloem-arlene

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie