Skip to content

Natte onderlippen

Redactie
13 februari 2016 | 21:26

Advertentie

Ruben Weekers NederweertVol enthousiasme sprak hij, met opengesperde ogen en wilde armgebaren zette hij zijn kreten kracht bij. Zijn verhaal was echter medium, al werd het gepresenteerd als een hemelbrekend epos over zijn uitzonderlijke verdiensten voor de mensheid. Het was een verhaal waarbij je iemand aankijkt en je tegelijkertijd afvraagt hoe het die vlieg lukt om ondersteboven aan de lamp te blijven plakken. Zijn verhaal was er intussen niet minder op geworden: plotselinge plotwendingen werden met brullende bravoure publiekelijk gemaakt. Door dit fanatieke speechen spetterde het heerschap iedereen binnen een straal van drie meter onder met zijn opgeklopte schuimspuug, een glimmende onderlip was getuige van deze overmatige consumptie. Het viel daarom niet te ontkennen: dit figuur hoorde zichzelf graag praten en vuurde metterdaad zijn speeksel af.

Het is een bepaald ‘soort’ mensen, deze loslippige spetteraars, vaak enorme fans van zichzelf en weinig interesse in anderen. Gesprekken met dit soort figuren vergen daarom een immens geduld, ze raken namelijk maar niet uitgepraat. Zodoende is het dat de gesprekspartners van deze personen dikwijls proberen te vluchten en zo onder het juk uit proberen te komen. De dader in kwestie staat dan met zijn spreekwoordelijke pik in zijn hand z’n onderlip droog te slurpen, zich afvragend of zijn verhaal misschien ietwat over de top was. Aan hem zal het niet gelegen hebben, op naar het volgende slachtoffer dan maar.

De kunst van het gesprek bezit niet iedereen, het wordt nogal eens verward met oeverloos éénrichtingsverkeer dat een gesprekspartner dwingt om tien minuten zuchtend te luisteren. Tussen de spetters spuug door probeert het slachtoffer een gaatje te vinden om te vluchten, geheel tegen de sociale etiquette in probeert hij dan weg te komen de (s)preker. Tevergeefs, diens blinkende onderlip beweegt nog hevig op en neer. Het komende kwartier is hij veroordeeld tot het onvoorwaardelijk opvangen van geluidsdragend spuug. Overgave is de enige optie voor hem. 
Ondertussen vraag ik me af waarom mijn gesprekspartner constant naar die vlieg op die lamp zit te staren. Slurp.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie