Skip to content

Even slikken

Redactie
25 oktober 2014 | 10:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertDat het tolerante Nederland al sinds jaar en dag aanvoerder in drugsgebruik is, is algemeen bekend. Pilletjes, poedertjes en plantjes zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse uitgaanscircuit. Naast blije springende feestvierders heeft deze trend ook andere gevolgen. De drugs moeten namelijk ergens vandaan komen.

Het lijkt op scènes uit de hitserie Breaking Bad: verschillende blauwe tonnen met chemisch afval liggen dikwijls naast afgelegen weggetjes. De tonnen zijn vaak afkomstig uit krakkemikkige drugslaboratoria uit de regio. Deze particuliere pilletjesfabrieken schieten dan ook als paddo’s uit de grond. De laagdrempeligheid van deze chemische handeltjes bereikt steeds meer huishoudens, het makkelijke geld is immers ieders droom.

Naast de wiskundeleraar uit eerdergenoemde Amerikaanse serie, komen er nu ook andere beroepsgroepen in aanmerking voor een baantje in de drugssector. Veel mensen die werkzaam zijn in de gewone ‘bovenwereld’ zullen steeds vaker hun toevlucht zoeken in lucratieve bijbaantjes in de drugsindustrie. Zo zullen er in  het hedendaagse drugscultuurtje bijvoorbeeld cocaïnedealende fietsenmakers, wietverbouwende bakkers en pillendrukkende supermarktmanagers ontstaan. De nieuwe sector biedt volop carrièrekansen.

Door de hoeveelheid opgerolde huis-tuin-en-keukenlaboratoria rijst de vraag hoeveel werkende fabriekjes er nog zijn. De laboratoria worden immers in rap tempo opgezet. Het is een langdurige strijd om deze handeltjes het hoofd te bieden. Gestimuleerd door Breaking Bad, de crisis en het grote geld willen steeds meer narcotica-exploitanten hun verdovende waren aan de man te brengen. Hierdoor zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat de nieuwe arbeidsector een maatschappelijke invulling krijgt, denk hierbij aan programma’s als Help! Mijn man is drugsproducent, Eigen huis en drugslaboratorium en Life&Cooking.

De bloeiende narcotica-industrie wint veel terrein binnen de Limburgse regio. 
Het gebruikende publiek zal nooit meer verlegen zitten om hun housetablet, springpoeder of plantaardige sigaret, grote kans dat de buurman toch wel een opiumplantage of XTC-lab heeft.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56

Advertentie