Skip to content

Sport-Combinatiefunctionarissen aan de slag

Redactie
1 oktober 2012 | 15:50

Advertentie

Sinds augustus kent Nederweert twee sportcombinatiefunctionarissen. Dit zijn medewerkers die bij één werkgever in dienst zijn, maar die voor twee sectoren werken (onderwijs en sport en/of cultuur). Inmiddels hebben de functionarissen kennisgemaakt met de directies van het onderwijs. Hoog tijd om ze ook aan u voor te stellen en om iets meer te vertellen over de functie.

De gemeente Nederweert vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen aan de landelijke regeling ‘Impuls brede scholen, sport en cultuur’. Mede daarom ondertekenden burgemeester en wethouders een intentieverklaring voor de realisatie van 2,5 fte combinatiefunctionarissen (1,75 fte voor sport en 0,75 fte voor cultuur). De financiering voor de combinatiefuncties is verzekerd voor de periode tot en met 2015.

Spin in het web
Op dit moment is de functie voor sport ingevuld met een vakleerkracht, die zich vooral met het onderwijs gaat bezighouden, en een sportconsulente die zich vooral gaat richten op verenigingen. Samen vormen ze als het ware een spin in het web tussen scholen, jongeren, verenigingen en culturele instellingen. De twee functionarissen die nu aan de slag zijn, pakken in eerste instantie twee thema’s op nl. ‘de gezonde en sportieve school’ en ‘de actieve buurt’.

Myrna van der Weerden
“Ik ben Myrna van der Weerden, 24 jaar, en zeer enthousiast gestart aan deze nieuwe functie! Als voormalig inwoonster van Nederweert (nu Weert) ben ik misschien bekend bij een aantal van jullie. Ik heb na het behalen van mijn VWO-diploma, de Sporthogeschool afgerond. Ik ga me vooral bezighouden met het naschoolse sportaanbod en het ondersteunen van sportverenigingen. Voor hen vorm ik het eerste aanspreekpunt.”

Carolien Peters
“Mijn naam is Carolien Peters, 26 jaar oud en woonachtig in Eindhoven. Na mijn studie aan de Sporthogeschool ben ik een jaar werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding op het Citaverde College te Nederweert. Vervolgens heb ik vier jaar les gegeven op de Philips van Horne SG in Weert. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

De functies worden de komende tijd verder vormgegeven. Daarbij gaan Myrna en Caroline werken vanuit de vraag van verenigingen en de jeugd. De doelstelling van de twee enthousiaste meiden is jongeren van Nederweert meer in beweging te krijgen en hen kennis te laten maken met verschillende soorten sporten, zodat ze kunnen ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. De aanstelling van beide functionarissen was trouwens niet mogelijk geweest zonder een substantiële bijdrage van de Rabobank Weerterland en Cranendonck van driemaal € 35.000,- voor het tijdvak van 2012 t/m 2014. Het tweetal is in dienst van de stichting Vorkmeer.

Contact opnemen met Carolien en Myrna via de stichting Vorkmeer. Myrna: e-mail m.van.der.weerden@vorkmeer.nl, tel. 06 54335374 of Carolien: e-mail c.peters@vorkmeer.nl, tel. 06 19018541.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie