Skip to content

Locatie Expositie Art Spectrum bekend

Redactie
1 april 2014 | 11:56

Advertentie

Logo ArtSpectrumDe Kunstmanifestatie Art Spectrum van 10 mei tot en met 29 juni met werken van Weerter en Chinese topkunstenaars zal te zien in de panden aan de Beekstraat 62 en 64 in Weert.

Op dit moment worden alle zeilen bijgezet om de ruimte die sfeer te geven die Art Spectrum recht doet. Op 18 april komen al de eerste Chinese kunstwerken in Weert aan. De vernissage is op vrijdagavond 9 mei met een artistieke rol voor burgemeester Jos Heijmans.
 Zaterdag 10 mei om 11.00 uur gaan de deuren wagenwijd open voor het publiek. Tot en met 29 juni is de tentoonstelling iedere zaterdag en zondag te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur en ook tijdens deze openingstijden op Hemelvaart (donderdag 29 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 9 juni). Voor meer info: www.art-spectrum.nl.

Expositie Art Spectrum

Art Spectrum is de kunstuitwisseling tussen Weert en de Chinese zusterstad Hangzhou (district Yuhang). In Art Spectrum ontmoeten oosterse en westerse kunst elkaar in de vorm van een internationale expositie én een live-uitwisseling. Met het organiseren van de manifestatie Art Spectrum onderstrepen Weert en Yuhang dat ze de intentie hebben tot verdergaande samenwerking op velerlei gebied. Dat Art Spectrum juist nu plaatsvindt, is geen toeval. Weert viert het 600 jarig bestaan van de stad. Daarin mag een kunstmanifestatie met wereldse allure niet ontbreken.

Expositie en live-uitwisseling
Aan de expositie nemen Nederlandse en Chinese topkunstenaars deel. Er zullen ruim honderd kunstwerken te zien zijn in zeer uiteenlopende disciplines waaronder schilder- en tekenkunst, illustraties, sculpturen, kunstfotografie, textiel en installaties. Tijdens de live-uitwisseling verblijven zes kunstenaars uit Yuhang in Weert. Van 6 tot en met 12 mei 2014 gaan ze samen met zes Weerter vakgenoten aan de slag in verschillende ateliers. De werken die hier tot stand komen, worden in het nieuwe stadhuis van Weert én in Yuhang tentoongesteld.

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende Nederlandse kunstenaars zijn: Daniëlle Beckers, Greet Boekholt, Lilian Creemers, Rina de Corti, Theo Derksen, Annelies Hoek, Rob Jacobs, Rob Kars, Wil Leenders, Wanda Lenaers, Els Maes, Mathilde Pil, Anki Raemaekers, Miriam Severijns, Emmy van de Venne, Wouter van Buuren, Johannie van Tuel, Rien van Zeist, Bernard Visser, Jack Vreeke, Tyllo Werz en Rina Willekens.

De Chinese kunstenaars zijn: Ma Dengfeng (kalligrafie), Ma Hong (kunstschilderen), Zhang Wei (fresco’s), Jiang Jiahong (Liangzhu jadesnijwerk), Dong Xuehua (Zhongtai bamboefluiten) en Xu Enzhen (textiel).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie