De dag na moederdag stond Soep & Zo Nederweert helemaal in het teken van aspergesoep. Hoewel er deze keer maar één soort soep op het menu stond, waren er wel twee grote pannen gevuld met deze voorjaarsklassieker.
Soep & Zo Nederweert
Verse asperges en veel zorg
De asperges werden zorgvuldig geschild en de uiteinden op vriendelijke wijze verwijderd. Deze restjes werden kort gekookt in wat vocht, maximaal tien minuten, om een bittere smaak te voorkomen. Terwijl dat op het vuur stond, gingen de dames in de keuken aan de slag met het smoren van rode uien. Daarna werd een roux bereid, waaraan bouillon en het vocht van de aspergeschillen werden toegevoegd.
De aspergestengels werden in stukjes gesneden en samen met kookroom, hamblokjes, hardgekookte eieren en peterselie in de soep gedaan. Zout en peper zorgden voor de juiste smaak. De soep werd geserveerd aan tafel, samen met stokbrood en kruidenboter, wat perfect bij de aspergesoep paste.
Toetje met lokale aardbeien
Als afsluiting had Carin gezorgd voor een heerlijk toetje: ijs met verse aardbeien van boerderijwinkel Vreikehof in Ospel. Het was gezellig en druk, en daarmee een mooi begin van een nieuwe week.
Graag tot de volgende Soep & Zo!
Er zijn nog geen reacties geplaatst