In de sfeervolle huiskamer van het PSW-gebouw in Nederweert stond gisterochtend weer in het teken van samen koken tijdens Soep & Zo Nederweert. Op het menu stonden twee heerlijke soepen: kastanjechampignonsoep en groentesoep met soepballetjes.
Soep & Zo
Verse ingrediënten en teamwork
De kastanjechampignons werden zorgvuldig schoongeveegd met keukenpapier en in gelijke stukken gesneden. Vervolgens gingen ze de pan in, samen met uien, knoflook en bleekselderij. Met een beetje bloem en bouillon werd het een gebonden soep. Na het pureren werden wat hele champignons toegevoegd voor extra bite.
Ook de groentesoep was rijk gevuld. Aardappelen, winterpeen, prei, broccoli, bloemkool, paprika (rood en groen) en boontjes werden schoongemaakt, gesneden en kort gesmoord in de pan. Daarna werd de bouillon toegevoegd en kon alles rustig gaar koken. Intussen werden de gekruide soepballetjes gedraaid, even gebakken en als laatste aan de soep toegevoegd.
Dusseltjes met kruidenboter en croutons
Dankzij Jan konden er ook lekkere dusseltjes (harde broodjes) geserveerd worden. Deze werden in de lengte doorgesneden, besmeerd met kruidenboter en voorzien van zelfgemaakte croutons. Daarna gingen ze nog even de oven in voor een knapperige afwerking.
Samen genieten
De soepen vielen goed in de smaak en er werd volop van genoten. Sommigen namen zelfs een portie mee naar huis. Na een gezellig samenzijn en wat opruimen, vloog de ochtend voorbij.
De volgende bijeenkomst staat gepland op maandag 28 april 2025, vanwege Tweede Paasdag een weekje later dan gebruikelijk. Tot dan!

Er zijn nog geen reacties geplaatst