Hebt u zich ooit afgevraagd waarom Nederweert bij Nederland hoort en niet bij België? Dat zich op de Hoofstraat lange tijd een lagere school bevond, die rond 1880 in Ospel werd gevestigd? Welke zangkoren, fanfares en harmonieën er ooit in Nederweert en Ospel waren en dat dat niet altijd harmonieus ging? Wist u dat het heel wat voeten in aarde had om in 1950 het huidige systeem van straatnamen en huisnummers in te voeren in Nederweert? En dat de Nederweerter vee- en paardenverzekeringen in de negentiende eeuw een voorbeeld waren van samenwerking tussen de Nederweerter agrariërs en het gemeentebestuur?
Historisch ‘nieuws’
Aangeboden
Dat en nog veel meer leest u in ”Nederweerts Verleden, Conflict en Harmonie” (verschenen in 1991, 194 pagina’s). De laatste 10 exemplaren uit voorraad worden aangeboden voor een historisch vriendelijke prijs.
Interesse?
Ga snel naar de webshop Nederweerts Verleden van Nederweert24. Daar vindt u ook nog andere aanbiedingen.
De Erfgoedgemeenschap Nederweert is het collectief van vijf organisaties die actief zijn op erfgoedgebied in Nederweert: Stichting Geschiedschrijving Nederweert (SGN), Stichting Regionaal Archeologisch Bodem-Onderzoek (STRABO), Geschied- en Oudheidkundig Genootschap De Aldenborgh, de Stichting Cultuurhistorische Publicaties voor de regio Weert en de Stichting Historisch Onderzoek Weerterland (SHOW). Hun doel is het stimuleren van de belangstelling voor, en het behoud van erfgoed in de gemeente Nederweert. Door middel van lezingen, excursies en publicaties. Daarbij wordt ook het zogenaamde immateriële erfgoed niet vergeten, zoals dialect, genealogie, historische tradities en folklore.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.