Skip to content

Zomeractiviteiten in Museum W

9 juli 2024 | 15:00

Nog op zoek naar een leuk uitje met de kinderen? Kom dan naar Museum W in Weert! Ga op ontdekkingsreis met een gratis speurtocht of laat jouw creatieve zomerboost achter in het museum tijdens de kinderworkshop Natuurwezens. Kinderen t/m 18 jaar hebben helemaal gratis toegang tot Museum W!

Museum W

Knutselen aan een Natuurwezen
Op de woensdagen 17 juli en 7 en 14 augustus van 11:15 tot circa 12:45 uur zoek je samen met een workshopdocent naar kunstwerken waarin mens en natuur zijn vergroeid tot bijzondere natuurwezens. Hierdoor raak je zeker geïnspireerd! Door te knippen, scheuren, tekenen, plakken en te bouwen knutsel je daarna een eigen natuurwezen. Het zelfgemaakte kunstwerk mag je meenemen naar huis om tentoon te stellen. Een plekje reserveren kan via museumw@weert.nl met vermelding van Natuurwezens.

Meedoen aan deze workshop kost € 2,50 voor materiaalkosten. Kinderen t/m 18 jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang tot Museum W. Geen museumkaart? Begeleidende ouders betalen dan de speciale entreeprijs van € 6,- (normaal € 8,-).

Gratis familiespeurtochten
Meer zin om op ontdekkingsreis door een museum te gaan? Met speurtochten Beestenboel (vanaf 6 jaar) en Met open vizier (vanaf 8 jaar) kun je spelenderwijs allerlei dieren of wapenschilden ontdekken in de collectiepresentatie op de 1e en 2e verdieping. Vraag bij de ontvangstbalie naar deze gratis familiespeurtochten.

Kom deze vakantie kijken in Museum W!
Museum W is te vinden in het voormalige stadhuis van Weert, een opvallend rijksmonument in het hart van de stad. Het cultuurhistorische museum vertelt verhalen over mensen van vroeger en nu.

In het museum leg je een route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken krijgt. In de collectiepresentatie ontdek je een afwisselende verzameling historische objecten en hedendaagse kunst. Voorwerpen zoals prehistorische urnen, schilderijen, beelden en prachtig zilverwerk vertellen het verhaal.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral kijken en laat je verrassen. Museum W ligt aan de Meikoel 2 in Weert en is geopend op dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Kijk voor alle informatie op de website.

Zomer in Museum W
Met doorlopend gratis familiespeurtochten. Kinderworkshops op de woensdagen 17 juli en 7 en 14 augustus van 11:15 tot 12:45 uur. Graag van te voren aanmelden via museumw@weert.nl. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot Museum W.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_23-Yamaha-X-Max-liep-flinke-schade-op
Nederweertseweg / Booldersdijk
23 oktober 2024 | 22:54
2024_10_23-Ongeval-Regentesselaan-Weert-2
Traumahelikopter ingezet
23 oktober 2024 | 22:38
Weert-Swingt
Het is inmiddels een geliefde traditie
23 oktober 2024 | 19:30
Antje-de-Musical-Johan-Horst-7-1-scale
Antje de Musical blijft uitverkopen
23 oktober 2024 | 10:00

Advertentie