Skip to content

Op bezoek bij de imker in de buurt

9 juli 2024 | 12:00

Op zondag 14 juli opent St. Ambrosius haar deuren tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Bezoekers zijn welkom in de bijenstand op het NMC (Natuur- en Milieucentrum) en krijgen van de aanwezige bijenhouder een kijkje in de bijenkast. Daarnaast vertelt de imker je graag over de wondere wereld van honingbijen. Toegang is gratis!

St. Ambrosius

In de buurt
De Landelijke Open Imkerijdagen is een initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) waarbij St. Ambrosius als lokale NBV-vereniging graag bij aansluit. Tijdens de open dag verwelkomen ze bezoekers van jong tot oud en vertellen ze over de werkzaamheden als imker. Uiteraard geven ze graag advies over hoe jij de bijen kunt helpen. Daarnaast geven ze graag informatie over biodiversiteit in jouw eigen tuin.

Bijen zijn belangrijk!
Insecten en in het bijzonder bijen zijn volop in het nieuws. Vooral hun leefomgeving en daarmee het aanbod van dracht, ofwel voedsel, staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van groot belang zijn voor de bestuiving van vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Het is daarom goed om onze omgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Hoe je dat het beste kunt doen vertelt de imker je graag.

Mooie hobby
Tijdens de Open Imkerijdagen openen deuren die normaal gesloten blijven voor het publiek en neem je samen met de imker een kijkje in de bijenkast. Je zult zien dat bijenhouden een geweldige hobby is waar veel bij komt kijken. Iedereen is uitgenodigd op zondag 14 juli van 12.00 tot 16.00 uur bij het Natuur- en milieucentrum gelegen aan de Geurtsvenweg 46006 SN Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_23-Yamaha-X-Max-liep-flinke-schade-op
Nederweertseweg / Booldersdijk
23 oktober 2024 | 22:54
2024_10_23-Ongeval-Regentesselaan-Weert-2
Traumahelikopter ingezet
23 oktober 2024 | 22:38
Weert-Swingt
Het is inmiddels een geliefde traditie
23 oktober 2024 | 19:30
Antje-de-Musical-Johan-Horst-7-1-scale
Antje de Musical blijft uitverkopen
23 oktober 2024 | 10:00

Advertentie