Skip to content

In de sportlight: Ken Boonen #19

9 juli 2024 | 18:30

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Ken Boonen.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen
Ik ben Ken Boonen, 35 jaar. Ik woon (op een uitstapje naar Nieuw-Zeeland na) mijn hele leven in Nederweert. Nu samen met mijn vrouw Simone, zoontje Tobias en onze 2 katten. Ook ben ik werkzaam in Nederweert, als accountmanager bij MCB Direct. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin en daarnaast sport ik graag.

Welke sport beoefen je en waarom?
Van jongs af aan heb ik altijd gevoetbald. De laatste jaren ligt mijn focus meer op hardlopen. Na mijn vertrek uit het eerste elftal van Merefeldia zocht ik naar een nieuwe mentale en fysieke uitdaging. En die uitdaging vond ik in het volbrengen van een marathon. Naast hardlopen speel ik zo nu en dan nog graag een potje voetbal of stap ik op mijn wielrenfiets.

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Toen ik nog voetbalde rende ik regelmatig tijdens de winter- en zomerstop om fit te blijven. Maar nadat ik ben gestopt met voetballen heb ik me volledig op het hardlopen gericht.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
Het mooie aan hardlopen is dat je jezelf helemaal kunt leeglopen. Je kunt jezelf tot het uiterste drijven, maar ook kiezen voor een ontspannen loop. Jij bent als enige verantwoordelijk voor je prestatie en de weg daar naartoe. Het is ook een fijne manier om even helemaal tot jezelf te komen. Een nadeel van hardlopen is dat je minder lange afstanden aflegt dan bijvoorbeeld met de wielrenfiets, waardoor je vaak in een bekende omgeving loopt. Dat kan tijdens een training soms saai zijn. Ondertussen heb ik alle straten in Nederweert wel doorkruist.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in je sport te steken?
In eerste instantie was mijn motivatie om mezelf een ultieme mentale en fysieke uitdaging te geven. Deze uitdaging vond ik in het volbrengen van de marathon in Amsterdam. Deze heb ik in oktober 2023 uitgelopen. Na het behalen van dit doel ben ik blijven rennen, nu met als doel om fit te blijven. Ik wil vitaal en gezond zijn, zodat ik als vader actief en energiek in de weer kan zijn met mijn zoontje.

Zijn er nog doelen die je wil behalen en welke?
Ik heb mooie persoonlijke records neergezet op de 5 kilometer, 10 kilometer en de hele marathon. Een halve marathon heb ik nog niet ‘serieus’ gelopen. Mijn doel voor 2024 is om de halve marathon binnen 1:30 uur te lopen. Maar het beklimmen van een iconische berg met de wielrenfiets staat ook op mijn lijstje. Gelukkig gaan deze sporten en uitdagingen goed samen.

Wat haal je uit jouw sport?
Sporten brengt me vaak veel voldoening. Het bereiken van een persoonlijk doel, zoals de marathon, voelt als een mooie beloning voor de discipline en toewijding die ik erin heb gestopt. Het vereist niet alleen fysieke kracht, maar ook mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Voor mij is sport niet alleen een hobby, maar meer een levensstijl.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Per week loop ik 3 keer hard, waarvan 1 keer op hartslag (zone 2), 1 keer een tempotraining (hoge snelheid of interval) en 1 keer een lange duurloop. Naast het hardlopen doe ik 2 à 3 keer per week een krachttraining (30 tot 45 minuten per sessie). Nu de zomer eraan komt, zal ik af en toe een hardloopsessie vervangen voor een wielrentocht, alleen of samen met mijn gezin.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Ik volg geen specifiek voedingsschema, maar ik let wel op mijn voeding rondom trainingen. Voor een intensieve training eet ik meer koolhydraten, en na een training zorg ik dat ik voldoende eiwitten binnenkrijg. Over het algemeen probeer ik, naast voldoende eiwitten, ook genoeg vezels binnen te krijgen. Gezonde voeding heeft altijd mijn interesse gehad, maar ik geniet ook op zijn tijd van een frietje of een stuk chocolade

Heb je een gouden sporttip?
Vind een uitdaging die bij jou past en je motiveert om alles te geven. Stel realistische doelen en verdeel deze in kleinere stappen. Door klein te beginnen, kun je onderweg ook kleine successen vieren. Op deze manier blijft sporten leuk en werk je met plezier naar je uiteindelijke doel toe.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_23-Yamaha-X-Max-liep-flinke-schade-op
Nederweertseweg / Booldersdijk
23 oktober 2024 | 22:54
2024_10_23-Ongeval-Regentesselaan-Weert-2
Traumahelikopter ingezet
23 oktober 2024 | 22:38
Weert-Swingt
Het is inmiddels een geliefde traditie
23 oktober 2024 | 19:30
Antje-de-Musical-Johan-Horst-7-1-scale
Antje de Musical blijft uitverkopen
23 oktober 2024 | 10:00

Advertentie