Skip to content

Gemeente Nederweert zoekt veehouders met plannen

9 juli 2024 | 16:44

Ben je een agrarisch ondernemer met ideeën of plannen voor een duurzame toekomst voor jouw bedrijf? Kun je stikstofuitstoot verminderen of heb je plannen die een positieve bijdrage leveren aan natuur, water en klimaat? Dan is de pilot Ondernemingsplan van een aantal gezamenlijke overheden iets voor jou!

Veehouders

Als je meedoet maak je een ondernemingsplan waarin je beschrijft hoe je jouw bedrijf gaat verduurzamen. Je ontvangt voor het opstellen van het plan een financiële bijdrage. Een zaakbegeleider vanuit de overheid helpt je bovendien gratis door het pilotproces. Als jouw plan toekomstbestendig is, ontvang je van de gezamenlijke overheden medewerking bij de uitvoering van jouw ondernemingsplan.

Meer weten? Kijk op pilot ondernemingsplan voor agrariers

Advertentie

6 Reacties

  1. Ik kan me nog de tijd herinneren dat je als boer zijnde geen lening kreeg voor een varkensstal met 1000 slachtvarkens, want volgens de bank was dat te weinig om winstgevend te zijn ; je moest er zeker 2000 hebben om een goede bedrijfsvoering te hebben.Niemand – ook de Overheid niet – nam destijds het woord duurzaamheid in de mond, laat staan stikstofuitstoot.Die tijd is nog niet zo lang geleden, zoals ik al zei, dus het kan goed zijn dat dezelfde personen die het destijds hadden over schaalvergroting in de Landbouw en het woord “duurzaamheid” en “stikstofuitstoot” nooit in de mond namen, nog steeds op dezelfde stoel zitten en blaren op hun tong hebben door het veelvuldig uitspreken van het woord “duurzaamheid” en “stikstofuitstoot”.Behoorlijk verwarrend moet ik zeggen.

  2. Pas op voor je het weet heb je niks meer

  3. het enigste wat ik hoop is dat als alle anti boeren mensen eindelijk hun zin hebben dat deze mensen niet beginnen te klagen dat dan andere producten hoog in prijst stijgen maar ja kortzichtigheid is in alle facetten te vinden. iedere actie maakt een reactie. maar tja als het eenmaal weg is dan is het weg want de nieuwe generatie die nooit deze uren gewerkt heeft zal dit later zeker niet doen. want deze new gen wil nu al vooral minder werken voor meer.
    Weet wat je wenst en welke reacties dit veroorzaakt.

    Er zullen de standaard dingen tegen deze mening gezegd gaan worden zoals lucht etc etc.
    Maar vraag je dan 1 ding af. willen jullie allen stoppen met auto rijden en ook maar iets met rubber kopen zodat het echt goed gaat met milieu of is het dan niet nodig etc omdat het iets is wat wel van de desbetreffende mening houder is. Iemand anders kapot maken is makkelijk zolang men zelf hier niet getroffen door word.

    En nee ik ben geen boer maar ik kijk het aan als wat als het doorgevoerd word en wat voor reactie word hier weer uit voorgebouwd. Emotie is goed om te hebben maar niet om zulke beslissingen te geven want een gevoel is altijd minder dan feiten.

  4. Beste bewoner buitengebied nederweert,
    U schrijft beslissingen nemen op feiten.
    Ik denk dat op gemeentelijk niveau heel veel beslissingen NIET op feiten worden genomen,
    inzake uitbreiding van diverse veestallen, en dat is ook een vast staand gegeven.
    Gezien de onderzoeken die er gedaan zijn op diverse zaken.

  5. inderdaad beslissen op feiten, daarom is er een jaar geleden gestart met meting op de hoek Nieuwstraat/Kuilstraat.
    nu na een jaar meten blijkt dat officiële meetstation zo ongeveer de schoonste lucht te meten van Limburg. natuurlijk licht dit aan de regen (in de rest van Limburg heeft het namelijk niet geregend). jammer genoeg worden de uitslagen pas officieel meegenomen na 3 jaar meten. feit is en blijft dat een plek waar volgens de modellen de slechtste lucht van Nederweert hoort te zijn het eerste jaar aanmerkelijk beter is dan verwacht. dus inderdaad Fr, Wind we moeten uitgaan van feiten en de modellen met een kilo zout nemen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

A good set of playing cards in the had of the gambler
Kaart je graag? Kom dan zeker!
25 oktober 2024 | 9:45
Waogstock-Blues-en-Rock-zoekt-jong-talent
Neer, Midden-Limburg – 21 juni 2025
24 oktober 2024 | 20:35

Advertentie