Skip to content

Janske Bijlmakers uit Nederweert maakt film ‘Waar is Noud?’

Redactie
27 maart 2024 | 17:00

Advertentie

Janske Bijlmakers uit Nederweert is bezig met het maken van haar afstudeerfilm “Waar is Noud?”. Om dit verhaal te realiseren heeft de jonge maakster een crowdfunding opgezet. Janske komt uit Nederweert en kun je wellicht kennen van de film “Chaoz”, een korte speelfilm van de jeugd van de Krottepoffers die in juni 2023 werd vertoond in De Pinnenhof.

Janske Bijlmakers

Waar is Noud?
“Waar is Noud?” is een korte kinderfilm die een hybride is tussen animatie en live action. De film vertelt het verhaal van Lenne, een jong meisje dat recent haar tweelingbroertje is verloren. Lenne waant zich in de rol van onderzoeker en gaat op onderzoek uit om zo haar brandende vraag te kunnen beantwoorden: Waar is Noud? Samen gaan we op reis door Lenne haar fantasie, terwijl ze haar eerste stappen zet richting de acceptatie van de dood. Op haar reis moet Lenne leren omgaan met haar eigen rouwproces en dat van haar ouders.

Het verhaal ven Lenne is een verhaal dat dichtbij Janske staat. Op 3-jarige leeftijd verloor zij haar broertje. Dit zorgde ervoor dat Janske later in haar leven, net als Lenne, veel vragen had over het thema “de dood”. Door zelf betekenis te geven aan de dood en hier een beeld aan te koppelen heeft Janske de dood leren te accepteren. Janske geeft aan dat (prenten)boeken en films haar hierbij hebben geholpen. De jonge maakster hoopt met haar film anderen op weg te helpen met hun acceptatie en verwerking van de dood.

Met de opbrengsten van de crowdfunding kan Janske onder andere de aankleding van de set en de draailocatie bekostigen. Ook help je haar op weg om de nog lege plaatsen van haar crew te vullen met toffe makers en onmisbare mensen. Een van deze onmisbare mensen is een kinderbegeleider, die ervoor zorgt dat de kinderacteurs op een fijne set komen te staan en altijd iemand hebben om naar toe te gaan.

Voor nog meer informatie en om geld te doneren aan de crowdfunding actie van Janske, klik hier.

Janske bij de premiere van ‘Chaoz’ in de Pinnenhof

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie