Skip to content

Kind van… ouders met psychische klachten of verslavingsproblemen


Redactie
25 maart 2024 | 16:05

Advertentie

Beeld – Sevilay Maria

Opgroeien met een ouder die psychische klachten ervaart of een verslaving heeft, kan levenslang impact hebben op kinderen. In Nederland groeit 1 op de 4 kinderen op met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen. Om het taboe te doorbreken en extra aandacht te vragen voor deze kinderen organiseren ggz-organisatie Vincent van Gogh en gemeente Weert van 2 tot en met 22 april de expositieweken ‘Kind van’.

Diverse activiteiten
Tijdens de expositieweken zijn er diverse activiteiten.

  • Expositie ‘Kind van’ (2 t/m 22 april): In de binnenstad van Weert is de buitententoonstelling ‘Kind van’ te zien, met portretten en indringende verhalen van kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Op woensdag 3 april opent wethouder Michèle Ferrière de expositie officieel. 
  • Documentaire Puinhoop (11 april): Filmhuis Weert vertoont de intieme documentaire Puinhoop over de worsteling van een zoon om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten.
  • Minisymposium KOPP/KOV (18 april, 13.00 – 17.00 uur): Een minisymposium voor professionals en vrijwilligers die werken met kinderen en hun ouders. KOPP/KOV-experts en ervaringsdeskundigen delen kennis en ervaringsverhalen.

Daarnaast worden inloopmomenten georganiseerd voor kinderen, ouders en andere belangstellenden. Je kunt hier terecht voor informatie, steunmogelijkheden of gewoon om het eigen verhaal te delen. Meer informatie is te vinden op vvgi.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie