Skip to content

Contactverbod voor voormalig medewerker gemeente Nederweert na juridische stalking

Redactie
1 februari 2024 | 10:06

Advertentie

De civiele rechter in Roermond heeft geoordeeld dat een voormalig medewerker van de gemeente Nederweert de gemeente en haar medewerkers jarenlang juridisch heeft gestalkt. Hem wordt daarom een algemeen contactverbod opgelegd. Houdt hij zich hier niet aan, dan moet hij dwangsommen betalen.

Contactverbod

Juridische stalking
Gedaagde is ruim 14 jaar geleden ontslagen door de gemeente Nederweert. In de afgelopen 14 jaar heeft hij meer dan 1000 brieven naar de gemeente gestuurd. Die hebben allemaal te maken met het ontslag en alles wat daarmee samenhangt. In de brieven beschuldigt hij de gemeente en haar medewerkers onder meer van liegen, het bewust in strijd handelen met de wet, smaad, corruptie, langdurig en onwettig blokkeren van behandelingen van bezwaarschriften en brieven, pesten, intimideren, discriminatie, misbruik van overheidsgeld en meineed. De voormalig medewerker heeft zich 27 keer tot verschillende gerechtelijke instanties en veelvuldig tot andere instanties gewend. Ondanks al die procedures is nooit gebleken dat de beschuldigingen terecht zijn.
In de brieven worden ook veel juridische verzoeken gedaan waarop de gemeente moet reageren. Zo zijn er 110 verzoeken gedaan op grond van de Wet openbaarheid bestuur en Wet open overheid, 61 verzoeken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming en zijn er 39 klachten ingediend. Bij de gemeente is een van de medewerkers bijna fulltime bezig met alleen de verzoeken en klachten van gedaagde.

Daarom vindt de rechtbank dat er sprake is van juridische stalking door de voormalig medewerker. Hij maakt misbruik van bevoegdheid door de veelheid aan verzoeken, klachten en procedures die niet een gerechtvaardigd doel hebben maar tot doel hebben om de gemeente en haar medewerkers te stalken.

Contactverbod
De rechtbank legt de voormalig medewerker een algemeen contactverbod met de gemeente Nederweert op voor de duur van 20 jaar. Als hij zich niet daaraan houdt, moet hij de dwangsommen die zijn opgelegd, betalen. Aan de gedaagde zijn in 2019 ook al eens (beperkte) contactverboden opgelegd. De rechtbank heeft nu beslist dat de voormalige medewerker die contactverboden heeft overtreden en dat hij daarom dwangsommen moet betalen.

Advertentie

2 Reacties

  1. Wat een triest verhaal. Maar de grote vraag wordt niet beantwoord. En dat is hoe dit zo heeft kunnen ontsporen. Die 1000 brieven zijn natuurlijk absurd maar zit hier niet een structureel heel ander probleem onder? Brieven zijn een symptoom van wat anders denk ik. Het is een menselijke tragedie die met juristen beteugeld wordt.

  2. Misschien moet ik dan ook maar eens stoppen met het vragen aan de Overheid mijn jn ingelegde VUT premies terug te betalen voor ik beschuldigd wordt door de Overheid van “Juridisch stalken” en dan door diezelfde Overheid dwangsommen opgelegd krijg en o ja, die VUT was maar tijdelijk al noem ik 15 jaar geld betalen aan een regeling waar ik zelf geen gebruik van kan maken niet “tijdelijk”.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie