Skip to content

Marieke van Esch-Eilers: “Iedereen moet op vakantie kunnen gaan”

Redactie
24 december 2023 | 18:00

Advertentie

Dierenpension Eilers, hét vakantieadres voor uw hond, kat of knaagdier. Zo kopt de website van Marieke van Esch-Eilers (37), eigenaresse van dit dierenpension. Marieke vertelt enthousiast over haar pension. Dieren zijn haar werk én haar hobby.

Dierenpension Eilers

Zeven dagen per week ben ik in het dierenpension bezig. Ik ben er bijna altijd. Klanten vinden dat fijn en ik ook. Want ondanks het fantastische team houd ik toch graag de regie in handen.

Toen ik klein was, zei ik al dat ik het dierenpension van mijn ouders wilde overnemen. Er was geen speld tussen te krijgen. Toch heb ik kortstondig een zijsprong gemaakt in loondienst de marketing & communicatie en als medewerker van een dierenapotheek. Daar kwam ik al gauw van terug toen mijn ouders aangaven te willen stoppen, want thuis ligt mijn hart en dieren zijn mijn passie. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Ik ga het gewoon doen.’ Vlak na de bedrijfsovername kwam de coronaperiode. Dat was zwaar. Mensen gingen niet op vakantie en de kennels lagen leeg. Dat was vreselijk. Gelukkig is het sinds dit jaar weer helemaal aangetrokken en zijn we in de vakantieperiodes volgeboekt. We hebben veel vaste klanten. Ook krijgen we ieder seizoen nieuwe klanten van overal uit Nederland. Mensen die een dagje uit willen zonder hun huisdier, maar het niet op hun vakantieadres willen of kunnen laten.

We vangen honden, katten, knaagdieren en vogels op. Behalve de reguliere hondenrassen, vangen we hier ook de minder sociale honden op die we alleen in een kennel moeten plaatsen. Honden die niet aan de riem kunnen lopen of onvriendelijk gedrag vertonen, zijn voor ons een uitdaging. We vinden het geweldig als we hun vertrouwen winnen. Dit type honden kan niet overal terecht. Wij nemen deze honden wel aan, omdat ik vind dat iedereen op vakantie moet kunnen gaan. Juist daardoor zijn de plaatsen voor dit type honden het komende jaar al vol.

De dieren moeten zich prettig voelen bij ons. Ze zijn immers bij ons ‘op vakantie’. Voor de honden hebben wij binnen- en buitenkennels die met elkaar zijn verbonden. Overal is centrale verwarming, ook in het kattenpension dat huiselijk is ingericht. Zo maken we het voor de dieren prettig en behaaglijk. De minder sociale honden worden solitair geplaatst, zowel binnen als buiten. De andere honden kunnen samen in de kennel, dat is verplicht volgens de wet.

In onze speelweides ligt gras, want dan verbranden ze hun pootjes niet op warme dagen. 

We zijn Stichting Dierbaar gecertificeerd en al 23 jaar Dibevolid. In 2000 waren wij het eerste dierenpension in Limburg met de Dierbaarcertificering en ook de eerste die in 2021 de certificering ontvingen voor de driesterren-bonusnorm. Dibevo keurt jaarlijks op dierenwelzijn, klantvriendelijkheid en werkgeverschap. Voor het lidmaatschap hebben wij strenge protocollen moeten opstellen met informatie over de handelingen bij bijvoorbeeld een bijtincident, ziekte van een huisdier of hoe we de kennels hygiënisch houden.

De waardering die we ontvangen van Dibevo en de Stichting Dierbaar onderscheidt ons van andere dierenpensions. Bovendien levert het ons veel klanten op.Volgens het Dierbaar-keurmerk heeft een gecertificeerde ondernemer bewezen de wettelijk vereiste basiskennis van gezelschapsdieren in huis te hebben. Het geeft ook aan dat we voldoen aan de normen voor kwalitatieve huisvesting, diervoeding en (beperkte) kennis van diergeneesmiddelen. We hebben een vaste dierenarts bij wie we altijd terechtkunnen. De reviews op Google, de beoordeling door onze medewerkers en het algemeen dierenwelzijn tellen mee bij de jaarlijkse beoordeling door Stichting Dierbaar.

Ik was 11 jaar toen mijn ouders het dierenpension startten. Stap voor stap bouwden zij het pension op vanaf 1997. Ik waardeer dat ik dit prachtige bedrijf heb mogen overnemen. Het is verbouwd, veranderd en gegroeid. Ook het aantal medewerkers is gestegen. We hebben drie vaste medewerkers en 15 oproepkrachten. Er zijn regelmatig oproepkrachten of stagiaires van de opleiding tot dierenarts of voor dierverzorging. Ik kan het werk aan hen overlaten, toch blijf ik zelf graag in de buurt. Onze vakanties zijn altijd heel kort, want ik wil al snel weer terug naar de dieren. 

We hebben zelf vier Rottweilers en twee Australian Shepherds, een vlinderhondje, katten, paarden, schapen, kippen en geiten. Mijn hobby is enkele malen per jaar een nestje fokken met m’n Rottweilers en Australian Shepherds. Vanzelfsprekend onder strikte voorwaarden en met de benodigde gezondheidstests. Ik zou niet anders willen.

Om meer te leren over rassen, anatomie en gedrag volgde ik de opleiding ‘Besluit houders van dieren (honden en katten)’ met goed gevolg. Ik ben immers met dieren opgegroeid. Als kind lag ik al tussen de pupjes toen we Berner Sennenhonden fokten. Met katten heb ik een energetische band, je voelt elkaar aan. Dieren zijn puur. Het is meteen duidelijk of er een klik is.

Over een tijdje wil ik de dienstverlening van het bedrijf uitbreiden. Bijvoorbeeld met gedragstherapie voor honden met verlatingsangst of asociaal gedrag. Ik denk altijd na over hoe ik het bedrijf kan ontwikkelen, zodat het uitdagend voor mij blijft en interessant voor de klant. Die drive zit er van oorsprong in. Mijn dochter Ivy (10) heeft dat ook. Zij weet nu al dat ze het bedrijf wil overnemen. Dat zou betekenen dat het bedrijf generaties lang overgaat in de vrouwelijke lijn. Daar ben ik nu al behoorlijk trots op.

Om klanten op de hoogte te houden, appen we foto’s van hun huisdier. Zo laten we zien dat het dier het naar z’n zin heeft en dat zij zich niet schuldig hoeven te voelen.

Tekst: Francis Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie
Foto: Dion Zwartjens / Amber Uiterwijk Winkel / Glendi – Digital Solutions
Drukwerk: Drukkerij van Deursen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie