Skip to content

‘t Zitj biej os in de femilie te zien in de Pestoeërskoel Leveroy

Redactie
4 december 2023 | 11:44

Advertentie

Een toneel van Nico Torrenga (Het zal je (schoon)zus maar zijn) Lies woont samen met haar zus Truu in het ouderlijk huis. Samen met huisvriend en knecht Ties runnen ze de boerderij, maar kunnen het hoofd amper boven water houden.

‘t Zitj biej os in de femilie

Wanneer op zekere dag hun broer Sjra met zijn vrouw Mientje langskomen, is er paniek. Ze komen hun deel van de boerderij opeisen. Hierdoor zit er niets anders op dan de boerderij te verkopen. Doortje, de dochter van Sjra en Mientje, is ook mee en heeft al een keer eerder een schuine schaats gereden met Ties.

Als de buurvrouw verdrietig nieuws uit het dorp komt vertellen, ziet Lies nieuwe kansen om de boerderij te behouden. Een van de zussen moet trouwen met een rijke man, maar zowel Truu als Lies zijn geen begeerlijke vrijgezellen…

In het huis naast de boerderij zijn Rob en zijn vriendin Tatiana komen wonen. Gelukkig biedt deze nieuwe buurvrouw uitkomst, maar voordat een werkpaard een sierpaard is, moet er wel het een en ander gebeuren…

Zaterdag 13 januari is het stuk van Het Scherm Open Heibloem te zien in de Pestoeërskoel aan de Sillenhoek 4 in Leveroy. De voorstelling begint om 20:00 uur en de entree bedraagt 11 euro. Het stuk is ook te zien in Neer, Heythuysen en Grashoek.

Meer informatie vind je op www.hetschermopen.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie