Skip to content

Wethouder Wendy van Eijk vertrekt naar Den Haag

Redactie
24 november 2023 | 11:11

Advertentie

Op vrijdagochtend 24 november heeft wethouder Wendy van Eijk haar ontslag ingediend als wethouder van de gemeente Weert. Van Eijk stond op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De uitslagen van de verkiezingen hebben er toe geleid dat zij nu zitting mag nemen in de Tweede Kamer in Den Haag en daardoor haar positie als wethouder in Weert opgeeft.

Wendy van Eijk

Burgemeester Raymond Vlecken: “Met het vertrek van Wendy van Eijk gaan we een bevlogen en betrokken wethouder, maar bovenal collega, missen. Haar dossierkennis was enorm. In haar lijst met gerealiseerde projecten voor de gemeente Weert vallen een aantal grote dossiers op. In willekeurige volgorde noem ik de verschillende transformaties van leegstaande kantoorpanden in de binnenstad naar woningbouw, woningbouw in de kerkdorpen, de verwerving van een groot vleesverwerkend bedrijf op Leuken wat nu wordt getransformeerd naar woningen en natuurlijk de totstandkoming van Laarveld 3 & 4. Daarnaast heeft Weert onder haar leiding de financiën op orde gebracht, en laat zij Weert financieel gezond achter. De dossiers zoals het Beekstraatkwartier, de herontwikkeling van Horne Kwartier en de realisatie van woningbouw op de stadsbruglocatie moet ze nu noodgedwongen overdragen. Namens het college van burgemeester en wethouders wensen we haar enorm veel succes in Den Haag!

Wendy van Eijk: ‘Na een periode van 4 jaar als gemeenteraadslid, kreeg ik in 2018 de kans om namens de Weerter VVD in het college deel te nemen en wethouder te worden. Dat was vanuit mijn commerciële achtergrond een grote stap. Maar een stap die ik met volle overtuiging heb genomen. Ik ben trots op de resultaten die ik samen met het gemeentebestuur en de organisatie heb bereikt. Ik heb genoten van de contacten met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. En ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik de afgelopen 5,5 jaar heb gehad om de goede dingen voor Weert te doen. Ik ga beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Mijn ervaringen in Weert neem ik mee naar Den Haag.’

Procedure
Nu dat Wendy van Eijk afscheid neemt als wethouder van de gemeente Weert worden haar portefeuilles tijdelijk verdeeld onder de zittende wethouders. De Weerter VVD presenteert waarschijnlijk op korte termijn een beoogd opvolger. Het is daarna aan de gemeenteraad om hierover een besluit te nemen. Dat vindt plaats tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 december aanstaande. De kandidaat-wethouder wordt na goedkeuring van de gemeenteraad direct geïnstalleerd en kan op 21 december aan de slag.

Advertentie

1 Reactie

  1. O, jee wat gaat ze daar doen? De VVD zegt nu niet helemaal mee te doen. Woorden ik sta naast je, hebben totaal geen inhoud. Weer eigen hachje , in plaats naar de kiesers en de achterban van de vvd te luisteren. Dus ik vraag mij af wat gaat ze daar doen, 4 jaar wachtgeld incasseren als het niet lukt met de pvv. En we weer nieuwe verkiezingen krijgen. Meisje je komt in een wespennest , ik zou lekker hier blijven , kun je nog iets voor de plaatselijke bevolking doen. Bezint eer gij begint.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie