Skip to content

Energietoeslag lagere inkomens 2023

17 november 2023 | 16:00

Sinds de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen in eerste instantie hard gestegen. De gemeente geeft, net als in 2022, een compensatie aan huishoudens met een laag inkomen. Dit is de energietoeslag 2023. Het gaat nu om een bedrag van €800,-. Eerder dit jaar is er al een bedrag van €500,- uitgekeerd.

Energietoeslag

Start uitbetaling
Huishoudens die aan de voorwaarden voldoen en bekend zijn bij de gemeente, bijvoorbeeld bijstandsgerechtigden, kregen de energietoeslag automatisch uitbetaald vóór 1 november.

Bij huishoudens die geen uitkering ontvangen, maar in 2022 wel energietoeslag hebben ontvangen toetst de gemeente of zij ook in 2023 aan de voorwaarden voldoen. Dit gebeurt automatisch. Als ook in 2023 aan de voorwaarden is voldaan ontvangen deze inwoners automatisch de energietoeslag. Dit gebeurt uiterlijk 1 december.

Sociaal Raadslieden helpen
Huishoudens die de energietoeslag niet automatisch ontvangen, maar hier mogelijk wel voor in aanmerking komen, kunnen de toeslag vanaf 4 december aanvragen via de website. Heb je vragen of kun je hulp gebruiken bij het aanvragen? De Sociaal Raadslieden staan voor je klaar en helpen je bij het aanvragen van de toeslag. Zij zijn telefonisch bereikbaar via tel. (088) 65 60 692 en via raadsliedennederweert@amwml.nl. Je kunt ook binnenlopen tijdens spreekuren.

Advertentie

16 Reacties

  1. Schandalig dat de gewone werkende man niks krijgt ,en niet werkende weer iets extra s krijgen.

  2. Goed gesproken, Schandalig. Dit is heel normaal schijnbaar, alleen als we moeten betalen, dan zijn we als eerste aan de beurt!

  3. Misschien moeten de mensen met een bijstandsuitkering maar eens gewoon gaan werken.

  4. denk eens aan de ouderen voor hen is ook alles duur

  5. Erg frustrerend dat het gemeente bestuur blijft vasthouden aan die 120% regeling. Daar waar andere gemeenten 125 tot zelfs 150 % hanteren om hun bewoners te compenseren in deze moeilijke tijden ,kun je er donder op zeggen dat er door deze manier van besturen meer mensen in de financiële problemen komen . Deze kortzichtigheid past zo goed bij het weerbeeld van nu…

  6. Helemaal eens , schandalig . De werkende vissen weer achter het net. Ze krijgen al zoveel toeslagen . Ik geloof best dat er mensen zijn die het niet redden ,en dan is het goed dat ze geholpen worden. Maar ik denk dat die mensen zich niet laten horen, en knopen ze de eindjes aan elkaar. Zouden het aantal asiel zoekers ook die energietoeslag krijgen, boven op die andere toeslagen? Terwijl ze hier nog geen bijdrage aan Nederweert, Nederland hebben gedaan. Ik wil echt niet discrimineren maar als je de verhalen hoort , gaan je haren toch een beetje over eind staan. Daar wordt helemaal niks over geschreven. Betalen ze huur , energiekosten , ziekte kosten etc. etc.. als de gemeente daar eens eerlijk over was. Wasmachine s worden uitgedeeld , terwijl een werkende voor zijn eigen spullen moet zorgen. Dus helemaal eens met jou.

  7. Belachelijk, om studenten en een normale burger die werkt weer nergens recht op hebben. Welkom in Nederland, het beloofde land waar werken bestraft wordt. Lui die niet werken en statushouders krijgen alles maar in hun handje. Hypocriete bende. Stem PVV

  8. Het blijft me verbazen die afgunst naar mensen die nóg minder hebben. Daar valt niks te halen! Het probleem wordt veroorzaakt door de toenemende kloof tussen hoge inkomens en lage inkomens. Het geld wat er is gaat steevast naar de rijken die steeds rijker worden. Door de graaicultuur van mensen met een hoog inkomen die nooit genoeg hebben. En jarenlange VVD/rechtse kabinetten die dat mogelijk hebben gemaakt. Een stem op de PVV betekent wéér een rechts kabinet en weer meer mensen in armoede.

  9. Al weer worden de mensen weer misleid/ Verdeel en heers. Doe eens wat echte onderzoek. Of stop met werken als je denkt dat mensen om welke reden niet kunnen werken beter hebben. Als je echt denk dat mensen met toeslagen het beter hebben als jou . is de vraag waarom doe jij dat dan niet?????

  10. Beste Ron

    Ik vind het toeslagen systeem sowieso onnodig ingewikkeld. Ik beweer ook niet dat mensen met toeslagen het FINANCIEEL beter hebben dan ik. Ik beweer ook niet dat er in Nederland geen mensen zijn die recht hebben op een uitkering of compensatie van de overheid.

    Ik beweer wel dat er veel (vooral bijstandsgerechtigden) zijn die een uitkering krijgen, terwijl ze ook prima kunnen gaan werken.
    Het probleem is echter dat ze daar vaak weinig mee opschieten. Het verschil tussen de hele dag niks doen en elke dag werken is in financieel opzicht te klein. Dat vind ik niet terecht en ik vind dat deze mensen dan ook maar gewoon aan het werk gezet moeten worden.
    Om nou te zeggen dat ik dan zelf ook maar moet stoppen met werken ipv “klagen” is wel heel kortzichtig. Als iedereen stopt met werken, wie gaat er dan nog de uitkeringen en toeslagen bekostigen?

  11. Als ik de commentaren hier weer lees dan lijkt mij een IQ-test voordat je toegang tot internet krijgt geen slecht idee.
    Mijn God, wat een domheid en vooringenomenheid wordt hier weer ten toon gespreid.

  12. John,

    Wat is er dan dom? Het feit dat iemand een andere mening heeft dan jou zegt volgens jou wat over het IQ van die persoon? Wie is er hier vooringenomen?
    En een IQ test om toegang tot het internet te krijgen is een “slim” idee? Iedereen mag kindjes maken, maar voor toegang tot internet moeten we allemaal een IQ test doen?

  13. Dit zou niet nodig moeten zijn . Maar verdeel en heers is wel zo gemakkelijk. ( voor een klein groepje (mensen)!

  14. Belachelijk dat de werkloze of luie niet willen gaan werken zo beloond. Bijstand uitkering afschaffen en allemaal naar krediet bank sturen. Zodat ze leren om met geld om te gaan. Dan gaan ze wel bedenken. Om te gaan werken. Armoede bestaat niet meer. Bedankt voor de toeslagen.

  15. Rich, welk probleem denk je op te lossen met je jaloezie? In de bijstand zitten doe niet voor je lol. Het kan jou ook overkomen dat je werkloos wordt en niet zo gauw ander werk vindt. Of dat er problemen zijn waardoor je niet kunt werken. Voor de mensen die nu nog in de bijstand zitten is het zelden een kwestie van niet willen werken. Afschaffen van de bijstand levert jou geen cent extra op in je portemonnee. De lonen in Nederland zijn gewoon te laag. Dat is de reden waarom ook mensen met een ‘normaal’ salaris in de problemen komen. Afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering is in armoede leven. Niet in de schulden raken is dan een kunst en heeft niets te maken met niet met geld om kunnen gaan. Als je zo nodig moet schoppen, schop dan aan tegen de mensen die nooit genoeg hebben, ten koste van anderen en niet willen delen. Zorg dat de lonen stijgen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_23-Yamaha-X-Max-liep-flinke-schade-op
Nederweertseweg / Booldersdijk
23 oktober 2024 | 22:54
2024_10_23-Ongeval-Regentesselaan-Weert-2
Traumahelikopter ingezet
23 oktober 2024 | 22:38
Weert-Swingt
Het is inmiddels een geliefde traditie
23 oktober 2024 | 19:30
Antje-de-Musical-Johan-Horst-7-1-scale
Antje de Musical blijft uitverkopen
23 oktober 2024 | 10:00

Advertentie