Skip to content

Doe jij mee met SOS kinderen en emoties?

Redactie
23 september 2023 | 15:00

Advertentie

kinderen spelen met ballonenBinnenkort kun je weer deelnemen aan de cursus ‘SOS kinderen en emoties’ van Punt Welzijn. De cursus is bedoeld voor ouders/opvoeders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Tijdens de driedelige workshop leer je om te gaan met de emoties van kinderen en deze te herkennen, benoemen, accepteren en uiten. Je kan meedoen op de maandagavond of de woensdagavond.

Punt Welzijn

Wat is SOS kinderen en emoties?
Iedereen krijgt in het leven te maken met blije, boze, bedroefde en bange momenten. Jij als ouder/opvoeder, maar ook kinderen. Kinderen moeten echter nog leren hoe zij met deze emoties omgaan. Tijdens de driedelige workshop ‘SOS kinderen en emoties’ leer je als ouder om te gaan met deze emoties. Zo leer je de emoties herkennen, benoemen, accepteren en uiten. Met behulp van verschillende activiteiten, spellen en voorlezen krijg je meer inzicht in het gedrag van jouw kind. Daarnaast staat de visie van ‘SOS kinderen en emoties’ centraal: “Opvoeden is ruimte geven aan emoties, en grenzen geven aan gedrag”.

De nieuwe cursussen starten binnenkort. De data zijn:

  • 23 oktober, 6 en 20 november (maandagavonden)
  • 22 november, 6 en 20 december (woensdagavonden)

Hierbij zijn alle ouders/opvoeders met kinderen in de basisschoolleeftijd welkom. De workshops vinden plaats bij Punt Welzijn, Beekstraat 54 in Weert. Deelname is gratis. Wil je meer weten of aanmelden voor de workshop? Kijk dan hier.

Opvoeden hoef je niet alleen te doen
Opvoeden is niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig hoef je dit niet alleen te doen! Medewerkers van Punt Welzijn bieden ondersteuning op verschillende manieren. Zo kun je bij hen terecht voor vragen rondom de opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Je vindt hen met diverse projecten in de kinderopvang en basisscholen in de gemeente Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie