Skip to content

Nazomeravond Orgelconcert in de Sint-Lambertuskerk Nederweert

Redactie
6 september 2023 | 17:00

Advertentie

Iedereen is uitgenodigd voor het orgelconcert op het Clerinx-orgel van de Sint Lambertuskerk. Het concert vindt plaats op vrijdagavond 22 september a.s. om 20.00 uur en de entree is gratis.

Orgelconcert Sint Lambertuskerk

De Belgische organist Bart Wuilmus neemt zijn publiek mee op een Europese orgelreis van Londen via Duitsland en Parijs naar Vlaanderen.
Deze reis is gebaseerd op de geboorte- en/of standplaatsen van de betreffende componisten. Zo ontmoet je achtereenvolgens G.F. Händel, Dietrich Buxtehude, Joh. Seb. Bach, Ernst Fr. Richter, Jean-Francois Dandrieu, Raoul van Loon en Carolis F. v.d. Bogaert. De organist besluit zijn concert met een tweetal orgelimprovisaties in de 18de-eeuwse Italiaanse en Duitse stijl.

Dit concer, georganiseerd door de Orgelkring Nederweert, belooft een mooie afsluiting te zijn van het orgel- concertseizoen 2023. Na afloop van het concert bestaat de mogelijkheid voor een nazit “Bi-j Siem” in aanwezigheid van de organist. Voor dit concert wordt geen entree geheven, je kunt je waardering laten blijken door een vrije gave na afloop van het concert.

Namens de Orgelkring Nederweert heten we u bij voorbaat van harte welkom op dit unieke concert. Gae zeetj genuedj!“, aldus de Orgelkring Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie